Stora glädjebeskedet för Stina Nilsson efter mardrömsåret – och oväntade petningen i landslaget

Stina Nilsson har haft ett väldigt tufft år bakom sig.
Men nu kommer det stora glädjebeskedet för svenskan.
När svenska A-landslaget i skidskytte presenterades under tisdagen.

Senaste säsongen blev inte alls lyckad för Stina Nilsson som hade höga förväntningar på sig att närma den högsta världseliten inom skidskytte. Istället blev det ett år kantat av besvikelse och motgångar.

Stinas tuffa år

Varken skyttet eller åkningen stämde och svenskan hamnade långt ned i startfältet gån på gång. Till slut blev hon petad från A-landslaget och inte heller uttagen till skidskytte-VM utan fick istället fokusera på IBU-cupen under slutskedet av säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Men i dag kom det stora glädjebeskedet när svenska A-landslaget offentliggjordes inför kommande skidskyttesäsong. Där fanns Stina Nilssons namn med och hon får fortsatt förtroende att visa upp sig på världscupen.

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar sanningen om oväntade hatet – jättekritiken mot ikonen: ”Landsförrädare”

Skottheim petas

Ett namn som dock saknades var Johanna Skottheim som också hade en riktigt tuff säsong och hela 47(!) sjukdagar. Nu petas 28-åringen från A-landslaget och får fokusera på IBU-cupen till kommande säsong istället.
– Antingen kan man vara bitter och tycka att det är pest och pina eller så tänker man att det kan bli en ny möjlighet för mig, säger Skottheim själv om beskedet till SVT Sport.
– Jag ser det som en möjlighet med ett annat team och färre resdagar. Det behöver inte blir sämre för mig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johanna Skottheim, skidskytte
230217 Johanna Skottheim of Sweden at a training session during the IBU Biathlon World Championships on February 17, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0554

Svenskan vill inte rikta någon bitterhet mot landslaget och blickar nu framåt mot en ny säsong för att visa sig från sin bästa sida igen.
– Jag hade en katastrofal skyttesäsong men det har vi rett ut. Jag har varit en bra skytt i 14 av 15 år och ett år gör mig inte till en dålig skytt, säger Skottheim i intervjun.

LÄS MER: Charlotte Kallas oväntade avslöjande efter karriären – så mycket skidor åker hon i dag: ”En chock”

Ett annat glädjebesked är att unga talangen Sara Andersson får chansen och flyttas upp till A-landslaget för nästa säsong.
– Det känns jätteroligt att jag får den här chansen, säger 20-åringen på en pressträff med svenska landslaget.

Hela truppen:

Damer
Anna Magnusson
Elvira Öberg
Hanna Öberg
Linn Persson
Mona Brorsson
Sara Andersson
Stina Nilsson
Tilda Johansson

Herrar
Emil Nykvist
Malte Stefansson
Martin Ponsiluoma
Jesper Nelin
Peppe Femling
Sebastian Samuelsson

Vad tycker du om det här beskedet för Stina Nilsson? Dela artikeln och säg din åsikt!