Charlotte Kallas oväntade avslöjande efter karriären – så mycket skidor åker hon i dag: ”En chock”

Hon är en av svensk skidsports riktigt stora hjältar.
Nu avslöjar Charlotte Kalla hur mycket skidor hon åker i dag.
– Omställningen kan nog bli en chock, säger hon i en intervju med Amelia.

Hon tillhörde världseliten i längdskidåkning under hela 16 år och mäktade med otroliga tre OS-guld, tre VM-guld, 22 mästerskapsmedaljer och 37 SM-guld. Charlotte Kalla är sannerligen en av våra allra främsta skidåkare någonsin och en riktig blågul idrottshjälte.

Kallas nya liv

Men 2022 tog den framgångsrika idrottskarriären slut och Kalla tog av sig skidor och pjäxor för att lägga dem på den berömda hyllan. Under hösten väntade istället en helt ny vardag för 35-årige ”pensionären” som började plugga på Mittuniversitetet i Sundsvall och just nu är hon högaktuell i tv-programmet ”Let’s Dance”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
200921 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Det allra största som hänt efter karriären är ändå att Charlotte blivit gravid och ska bli mamma för första gången i livet under 2023. När hon själv får minnas tillbaka till tiden som världsåkare i längdskidor väljer hon ut sina allra mest kära ögonblick.
– OS-guldet i stafetten i Sotji 2014. Det är ett speciellt minne, just för att det var oväntat att det skulle räcka hela vägen. Jag är också stolt över att jag tog guld 2010 och så åtta år senare, 2018. Det visar att jag haft en lång och hållbar karriär. Första OS-guldet 2010 var väldigt spännande i och med att det inte blev många sekunder på slutet mot estländska Kristina Smigun-Vähi. Det var också ett lopp som jag sett fram emot under lång tid och innan hade jag haft väldigt bra resultat på just 10 kilometer skate. På något sätt kändes det som att jag inte hade några förväntningar, samtidigt som resultatet sa att jag nog kunde placera mig högt upp. Jag var 22 år gammal och hade tiden framför mig, berättar Kalla i en intervju med tidningen Amelia.

LÄS MER: Skidikonen Charlotte Kallas starka bekännelse – erkänner nu stora oron under graviditeten

Charlottes ord

Nya livet efter karriären har varit en stor omställning för Charlotte Kalla men än så länge trivs hon verkligen med sin förändrade vardag.
– Att kunna vara ledig på helgerna är härligt. Det har jag verkligen uppskattat under året som gått. Sedan jag slutade som elitskidåkare kan jag vara ledig när alla andra är det och hinna ses på ett helt annat sätt. Tidigare har jag inte kunnat träna på kvällarna, men nu kan jag umgås på det sättet med min sambo eller kompisar, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
220328 Charlotte Kalla tävlar i damernas 30 km under dag 5 av SM-veckan den 28 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0362

Just träningen är den allra största skillnaden nuförtiden och 35-åringen erkänner nu hur mycket skidor hon egentligen åker nuförtiden.
– Förutom att jag försökt dra ner på träningsmängden, har jag tränat andra former. Jag har inte åkt så mycket rullskidor, utan börjat med yoga. När jag såg att Magda Forsberg tagit simlektioner i Sundsvall, blev jag också sugen. Jag tänkte att det kunde vara bra att lära sig crawla, fast det var egentligen inför min medverkan i ”Mästarnas mästare”. Det är bra för kroppen om man inte lägger av tvärt. Omställningen kan nog bli en chock för den. I dag tar jag inte mer än ett skidpass om dagen. Under skidkarriären var det ofta tolv träningspass i veckan, men då var det inte bara skidåkning, berättar hon för tidningen.

Vad är din ärliga åsikt om Charlotte Kalla? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om förre lagkamraten Stina Nilssons nya karriär som skidskytt: ”Hon är så…”