Stjärnåkaren rasar nu mot svenska beslutet: ”Hur är det möjligt?”

Sveriges alpina trupp har försatts i karantän i Levi, Finland.
Nu rasar stjärnåkaren Federica Brignone mot beslutet.
”Hur är det möjligt att ett helt lag inte får tävla?”, skriver hon på Instagram.

Hela den svenska alpina truppen har blivit placerade i karantän mitt under säsongspremiären i finska Levi. Detta efter att en ledare testats positivt för covid-19.

Stjärnan rasar

Beslutet får världscupvinnaren Federica Brignone att reagera väldigt starkt. I ett inlägg på Instagram rasar italienskan över beslutet som stoppar svenska laget.
”Hur är det möjligt att ett helt lag inte får tävla när bara en ledare är positiv?”, skriver hon.

Federica Brignone, alpint
190214 Federica Brignone of Italy after competing in women’s giant slalom during the FIS Alpine World Ski Championships on February 14, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87867

Brignone vann den totala världscupen senaste säsongen och tycker att det är väldigt märkligt att ett helt lag straffas för att en ledare insjuknat.
”Vad skulle hända om en person i varje lag testades positivt? Då skulle ingen kunna åka. Är det rättvist?”, skriver hon.

Svenska svaret

Italienskan fortsätter i sin kritik att jämföra med fotbollen under coronapandemin. Där spelarna har fysiskt kontakt under matcher och träningar. Men där får ändå lag spela vidare även om någon eller några spelare har testats positivt.

Sverige, alpint
201010 Anna Swenn Larsson och Emelie Wikström under en träning med Sveriges alpina landslag den 10 oktober 2020 i Pitztal . Foto: Erik Segerström / BILDBYRÅN / Cop 259

Nu kräver 30-åringen tydligare och mer rättvisa regler även inom alpint. Hittills har det svenska lägret inte vädrat någon kritik utan fokuserar helt på att följa finska myndigheternas beslut  om en sju dagar lång karantän.
– Vi har sagt hela tiden att vi respekterar myndigheters beslut och följer riktlinjer och beslut, har alpina chefen Tommy Eliasson Winter sagt i ett uttalande.

Sveriges vädjan

Alpina landslaget har varit i kontakt med smittskyddet i Finland och Norrbotten för att försöka på åka hem tidigare. Men den vädjan har inte accepterats och därför är hela truppen fortsatt fast i karantän i Finland, enligt SVT Sport.

Federica Brignone har ett OS-brons och ett VM-silver på meritlistan. Det har även blivit totalt 40 pallplatser och 15 vinster i världscupen genom åren och för första gången i karriären vann hon hela den alpina världscupen förra säsongen.

LÄS MER: Frida Karlssons kaxiga passning till Norge inför skidpremiären: ”Jag står för det”

Få våra nyhetsbrev!