Frida Karlssons kaxiga passning till Norge inför skidpremiären: ”Jag står för det”

I dag börjar äntligen skidsäsongen!
Då inleder Frida Karlsson med en kaxig passning till Norge.
– Vi har det bästa damlaget i världen, säger 21-åringen självsäkert till SportExpressen.

Efter en lång försäsong är skidpremiären äntligen här. I dag sker nationella premiärer i både Sverige och Norge och vi får ett första besked på var stjärnåkarna står.

Frida självsäker

På svensk mark kommer vi att få följa stora namnen Frida Karlsson, Ebba Andersson och Linn Svahn i Bruksvallarna. Medan norska stjärnåkarna Therese Johaug, Heidi Weng och Maiken Caspersen Falla gör upp i Beitostölen.

Frida Karlsson, skidor
200827 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas rullskidor 10 km klassisk stil under Alliansloppet den 27 augusti 2020 i Trollhättan. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0039

Inför skidsäsongen skickar nu Frida Karlsson en tydlig passning till rivalen Norge.
– Vi har det bästa damlaget i världen, säger 21-åringen självsäkert till SportExpressen.
– Det tycker jag verkligen. Det är många riktigt starka tjejer och allas utveckling går framåt. Det är härligt. Och det blir också en fördel för oss i träningen.

Norska svaret

Premiären av världscupen i längdskidor är en vecka bort och då ställs Sverige mot Norge för första gången i spåren. På förhand har just Frida och Ebba Andersson lyfts fram som de mest spännande åkarna inför nya säsongen.
– Man vill ju aldrig ta stryk av någon. Alla vill vinna. Och vi har riktiga vinnarskallar i laget nu. Det sparrar oss till att ta allting ett steg längre i varje intervallpass eller tävlingsrace eller vad det nu kan vara, säger svenskan i intervjun.

Norge, skidor
200301 Tiril Udnes Weng. Ingvild Flugstad Østberg. Therese Johaug and Heidi Weng of Norway celebrates after competing in the women’s relay during the FIS Cross-Country World Cup on March 1, 2020 in Lahti. Photo: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 136125

Karlsson får även medhåll i Norge om att det svenska damlaget ser oerhört intressant ut. Samtidigt som det norska laget har försvagats rejält.
– Det svenska damlaget är definitivt spännande och jag tror att Frida Karlsson har en poäng. I och med att Astrid Uhrenholdt Jacobsen lagt av och Ingvild Flugstad Östberg missar hela säsongen är det norska laget försvagat. Om Sveriges damlag inte är det bästa i världen så är det åtminstone det mest spännande, med flera intressanta profiler. Jag tror det är väldigt bra för intresset för sporten, även här i Norge, säger Birger Löfaldli, krönikör på norska tidningen Adresseavisen till kvällstidningen.

LÄS MER: Pojkvännens sköna passning – efter Therese Johaugs utspel om Frida Karlsson: ”Hon är väl lite…”

Få våra nyhetsbrev!