Pojkvännens sköna passning – efter Therese Johaugs utspel om Frida Karlsson: ”Hon är väl lite…”

Therese Johaug lägger över pressen på Frida Karlsson inför premiären av nya skidsäsongen.
Nu svarar pojkvännen William Poromaa med en skön passning.
– Hon är väl lite skraj, säger han enligt Sportbladet.

Skiddrottningen Therese Johaug dominerade skidsäsongen fullständigt förra året. Men blev snuvad i den allra sista tävlingen när Frida Karlsson vann på norskans hemmaplan i Holmenkollen.

Johaugs utspel

Det blev också svenskans enda vinst under förra världscupsäsongen. Medan Johaug vann hela 17 individuella världscuplopp och var rätt så överlägsen i toppskiktet.

Therese Johaug, skidor
200217 Therese Johaug of Norway after a training session on February 17, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_511

Men inför den nya säsongen har Johaug ändå oväntat nog pekat ut Frida som den stora favoriten.
– Jag vill vara med och kämpa om guld på VM. Det blir stenhård konkurrens. De svenska tjejerna blir tuffa. Nu måste jag lägga lite press på Frida. I fjol fick jag skit för att jag var snäll och tog hand om dem. Därför säger jag nu: Frida vinner i Kuusamo, sa skiddrottningen i intervju med norska tidningen Dagbladet.

Karlssons svar

Frida Karlsson tog det oväntade utspelet med ro och kunde bara skratta åt orden.
– Hon har ju 16-17 segrar förra säsongen och jag har en så det är väl ganska självklart vem som ska vara favorit där…, sa 21-åringen på en pressträff i måndags.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu svarar även svenskans pojkvän William Poromaa på utspelet från norskan och bjuder på en skön passning.
– Den är lite speciell. Hon har ju vunnit ganska mycket så jag tror att hon får svårt att skicka över pressen på någon annan. Men hon är väl lite skraj kanske, säger han till Sportbladet.

En stor talang

Poromaa gör också tävlingsdebut i helgen under Sverigepremiären i Bruksvallarna. Även om han har hämmats av en skada på försäsongen.
– Det känns bra i kroppen, tycker jag. Jag har inte riktigt kunnat köra fullt ut på klassiskt för jag har haft en liten överbelastning i en ljumske men det är förhoppningsvis helt bra till helgen och jag planerar att köra båda distanserna.

William Poromaa, skidor
200921 William Poromaa poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

William Poromaa pekas ut som en av de största talangerna på herrsidan och går en ljus framtid till mötes. 20-åringen gör i vinter sin allra första seniorsäsong och förväntningarna är höga på den unge Åsarna IK-åkaren.

LÄS MER: Landslagschefens ärliga ord om Fridas och Ebbas form – som får alla att drömma om en blågul succévinter

Få våra nyhetsbrev!