Stina Nilssons vändning – nytt succélopp när svenskan var snabbast av ALLA

Stina Nilsson fortsätter att visa fin form.
Under onsdagens kortdistanslopp i IBU-cupen var svenskan snabbast av alla.
Hon sköt dessutom fullt i liggande men efter svagare stående skytte föll hon efter täten.

Efter en tung inledning av IBU-cupen har Stina Nilsson verkligen stått för en mycket fin vändning. Formen fortsätter att peka uppåt och svenskan imponerar framförallt med åkningen i de senaste loppen.

Stinas succé

I helgen slog hon till med nytt personbästa med sin åttondeplats i IBU-cupen. På onsdagen var det dags för ännu ett nytt succélopp för 27-åringen.

Stina Nilsson, skidskytte
210114 In this handout photo from the International Biathlon Union Stina Nilsson of Sweden competes in the women’s sprint during the IBU Cup on January 14, 2021 in Arber. Photo: Deubert / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Nilsson öppnade urstarkt på dagens kortdistanslopp över 12,5 kilometer i slovakiska Brezno-Osrblie. Hon sköt fullt i det första liggande skyttet och var klart snabbast under de första två varven.

Snabbast åktid

Men i det första stående skyttet tappade svenskan momentum med tre bom. Sedan blev det en ny nolla i liggande skytte men återigen ställde det stående skyttet till det på sista varvet.

Stina Nilsson, skidskytte
200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Efter två nya bom och fem totalt räckte det inte för en ny topplacering och hon fick nöja sig med en 25:e plats. Resultatet var imponerande med tanke på att Nilsson hade den bästa åktiden av samtliga och sköt helt fullt på det liggande skyttet.

Men tyvärr tappade hon 52 sekunder i skjuttid på vallen och efter fem bom var hon 2,50 efter vinnaren Vanessa Voigt i mål. Bästa svenska för dagen blev Elisabeth Högberg på en 11:e plats och tätt efter kom Ingela Andersson på plats 12 och Anna Magnusson på plats 15.

LÄS MER: Therese Johaugs oväntade passning till Sverige – efter självsäkra utspelen: ”Det är sanningen”

Få våra nyhetsbrev!