Stina Nilssons stora förvåning – efter läckta bilderna på henne: ”Jag hade aldrig kunnat tro det…”

Stina Nilsson öppnar nu upp om läckte bilderna på henne.
Och hennes stora förvåning över att det skulle bli så stor uppståndelse.
– Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli sådan stor uppmärksamhet, säger hon till SportExpressen.

Snart har det gått två månader sedan Stina Nilsson chockade hela skidvärlden. Då svenskan helt plötsligt lämnade längdskidåkning för skidskytte.

Tränar i landslaget

Sedan i mars har svenskan tränat stenhårt på egen hand med nya landslagstränaren Jean-Marc Chabloz. Men de senaste två veckorna har Nilsson även börjat träna med resten av skidskyttelandslaget.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en presskonferens med Svenska skidskytteförbundet den 7 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Och hon har tagits emot med öppna armar av nya landslagskamraterna.
– Det har varit gemensamma träningar med både skytte och fysiska pass, och det känns verkligen jättekul att få vara med i laget nu. De har varit väldigt snälla och oerhört inbjudande. Och jag är fortfarande fantastiskt glad och nöjd över mitt beslut, säger hon till SportExpressen.

Nilssons förvåning

26-åringen har även reagerat med stor förvåning över den stora mediala hysterin runt henne senaste månaderna. Framförallt när det läcktes ut tv-bilder på henne i slutet av mars när hon tränare skytte på Östersunds skidstadion.
– När de där tv-bilderna kom ut, jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli sådan stor uppmärksamhet. Och jag förstod helt ärligt inte riktigt nyhetsvärdet i det heller. Jag hade inte räknat med att det skulle finnas en sådan extrem nyfikenhet, säger hon till kvällstidningen.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Stina Nilsson på en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Tv-bilderna på svenskan som tränar sitt skytte blev en jättesnackis och spred sig runt om i hela skidvärlden. Vilket verkligen överraskade en smått chockad Stina.
– Jag hade kört massa skytte hemma i Malung för mig själv innan det där tillfället, så jag tänkte att det inte skulle bli så stor grej av att jag kom med en bössa på skidstadion i Östersund. Utan att det mer skulle se ut som att jag hängde med mina kompisar. Men det blev en uppmärksamhet som jag inte hade räknat med då, säger hon i intervjun.

Det står även klart när Stina Nilssons internationella debut som skidskytt blir av. Svenskan har bekräftat att planen är att det sker den 26 november i Idre under premiären av IBU-cupen, nivån under världscupen.

LÄS MER: Skidlegendaren Torgny Mogrens jättekritik – efter Stina Nilssons beslut: ”Det är konstigt”