Stina Nilssons öppenhjärtiga ord efter tuffa säsongen – ger nu sin ärliga syn: "Har inte gått min väg"

Stina Nilssons öppenhjärtiga ord efter tuffa säsongen – ger nu sin ärliga syn: ”Har inte gått min väg”

Stina Nilsson är klar med sin tredje säsong som skidskytt.
Den jobbigaste hittills för svenskan som har fått kämpa rejält.
Nu öppnar hon upp om det jobbiga året som vill lägga bakom sig.

Det var för nästan exakt tre år sedan som Stina Nilsson chockade hela skidvärlden. Som regerande världsmästare och OS-mästare tog hon beslutet att lämna längdskidåkningen helt och byta sport till skidskytte.

Nilssons karriär

Första säsongen blev mest en lärosäsong för svenskan som fick känna på hetluften direkt med tävlingar i IBU-cupen, nivån under världscupen. Efter en växande formkurva på våren fick svenskan även chansen att göra debut på världscupen i mars 2021.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Andra säsongen blev betydligt bättre då hon flyttades upp till världscupen på allvar och blev en del av det svenska skidskyttelandslaget. Stina blev också uttagen till vinter-OS 2022 i Peking och nådde sin allra första pallplats på världscupen, med en mycket stark tredjeplats i ett sprintlopp.

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om förre lagkamraten Stina Nilssons nya karriär som skidskytt: ”Hon är så…”

Stinas säsong

Tredje säsongen höjdes förväntningarna på Nilsson och de flesta trodde att hon på allvar skulle närma sig världstoppen ännu mer. Men året som var blev istället något helt annat och betydligt tuffare för 29-åringen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
230303 Stina Nilsson of Sweden and Anna Magnusson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on March 3, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0431

I samband med SM i helgen tog hennes säsong slut och det har varit en mycket tuff tid som kantats av många besvikelser. Svenskan har fått kämpa hårt med både åkningen samt skyttet och värst var det när hon efter en rad svaga resultat blev petad både från världscupen och skidskytte-VM.

LÄS MER: Norska storstjärnans hälsning till hela svenska folket – efter beteendet på sociala medier: ”Det är väldigt fult”

Öppnar nu upp

Nu öppnar Stina Nilsson upp om säsongen som varit med ärliga ord i sociala medier.
”Tacksam över att få runda av säsongen med SM i Limas färger. Det har varit en lite utmanade säsong som inte riktigt har gått min väg. Vill rikta ett stort tack till alla er som är med och stöttar mig även när det inte går som jag vill, ni är guld! Lite vårledighet nu, och sen tar vi sikte mot nästa säsong”, skriver hon i ett inlägg på Instagram, se det här nedanför.

Svenska folket har också visat sitt stora stöd och inlägget har fått över 10 000 gilla-markeringar samt en hel del stöttande ord i kommentarsfältet, se bilden här nedanför.
”Du är min favorit i skidskytte, nästa säsong är din”, skriver en användare.
”Härligt! Vi ser fram emot att se en ny säsong med dig”, skriver en annan.
”Stina du är bäst vi håller alltid på dig”, skriver en tredje på Instagram.

Vad tycker du om Stina Nilssons säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: