Stina Nilssons framtidsbesked – bekräftar nu det alla anat efter stora fiaskovintern: ”Jag har bestämt mig”

Stina Nilsson har en bedrövlig vinter bakom sig.
Nu avslöjar hon sitt stora framtidsbesked.
– Jag har bestämt mig, säger hon.

När Stina Nilsson valde att lämna längdskidåkningen för en satsning på skidskytte så var förväntningarna enorma. Inom längdskidåkningen hade Nilsson skördat enorma framgångar, och hon var särskilt lyckad inom sprint, någonting som borde passa henne väl när flytten väl gjordes till den nya sporten.

Stora fiaskovintern

Men det har inte alls gått som Nilsson, eller någon annan, hade hoppats. I helgen avslutades världscupsäsongen i skidskytte, och Nilsson kunde då sammanfatta en säsong full av besvikelser. Det var två år sedan Nilsson senast stod på pallen i en världscuptävling, och den här säsongen kan hon som bäst se tillbaka på 24:e plats.

Under vintern har Stina Nilsson främst tävlat i IBU-cupen, och hon fick heller ingen plats när VM avgjordes. Nilssons 24:e-plats kom i sprinttävlingarna i Canmore förra veckan, men det följdes upp av hela åtta(!) bom i jaktstarten, och en 53:e plats. Stina Nilssons svaga resultat har varit ett ständigt ämne för diskussion under säsongen, och många har varit tveksamma på om det ens blir någon fortsättning för stjärnan, med tanke på hur utvecklingskurvan gått under det senaste åren.

Beskedet om framtiden

Men nu ger Stina Nilsson ett tydligt besked om sin framtid, och det är ett besked som inte direkt förvånar någon, med tanke på hennes stora vinnarskalle.

– Jag har bestämt mig. Nästa år så är det mästerskap på höjd och det är väl givetvis att jag vill försöka sikta på att göra mitt bästa för att ge det en chans, säger hon till SVT.

240301 Stina Nilsson of Sweden at zeroing ahead of women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 1, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Stina Nilsson berättade efter floppen i jaktstarten i helgen att resultatet triggar henne till att bli bättre.

– Igår var det en jättebra dag för mig. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Och då blir jag jäkligt triggad. Vad kan jag göra bättre och vilket jobb kan jag göra till nästa år? För jag vill bli en stabilare skytt och i år har inte skyttet funkat, säger hon, och fortsätter:

– Jag har liksom inte vetat när jag kommer till vallen vad jag ska förvänta mig för resultat. Jag vill gärna kunna känna att det här har jag, och det här behöver jag göra, och där är jag inte i dag.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev