Kristine Stavås Skistads oväntade ord om värsta rivalen Linn Svahn – säger nu vad hon egentligen tycker om svenskan

De har varit stora konkurrenter under säsongen.
Kristine Stavås Skistad och Linn Svahn har verkligen gjort upp i spåren.
Nu erkänner norska sprintstjärnan vad hon egentligen tycker om svenska rivalen.

Skidvärldens stora duell den här säsongen har verkligen varit mellan Kristine Stavås Skistad och Linn Svahn. De två sprintessen har gått en stenhård fajt under vintern om vem som är världens bästa sprintåkare.

Skistad & Svahn

Norskan vann den senaste duellen på hemmaplan i Drammen men Svahn säkrade också totalsegern i sprintcupen samma dag. Under säsongen har Stavås Skistad väckt starka känslor hos de svenska konkurrenterna genom gliringar och hånfulla passningar i samband med sina segrar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240314 Linn Svahn of the Swedish cross-country skiing team poses for a portrait at a press event ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0473

Medan Linn har hållit en mer ödmjuk ton när hon vunnit sina lopp. Det är också Svahn som har vunnit flest sprintlopp den här världscupsäsongen och förtjänar således titeln som vinnare av sprintcupen.

”Vi är rätt lika”

Men trots norska rivalens kaxiga gester, senast så saktade Skistad ned farten precis vid mållinjen för att retas, så kommer hon nu med oväntade ord om svenskan. För där finns en stor respekt och en likhet mellan de båda kombattanterna i skidspåren.
– Det är roligt att hon kommit tillbaka. Hon har ju haft en del problem. Och det är kul med Linn, för vi är ganska lika. Vi är rätt dåliga förlorare båda två, så jag tror att det kan bli kul i framtiden, säger hon till SVT och blinkar med ett öga.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristine Stavås Skistad, skidor
190221 Kristine Stavås Skistad of Norway after competing in the women’s cross-country skiing sprint semi final during the FIS Nordic World Ski Championships on February 21, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170285

Svenska skidlandslaget har annars haft en fantastisk säsong inom sprint och i finalerna har det ofta varit tre-fyra eller fem svenskar mot just Stavås Skistad. Och det är något som verkligen passar henne och höjer pulsen.
– Det betyder allt, erkänner hon i intervjun.

LÄS MER: Så ska Frida Karlsson och Ebba Andersson hjälpa Linn Svahn att vinna totala världscupen: ”Vi har redan pratat om det”

När Linn Svahn får höra norska rivalens ord om att båda två är lika dåliga förlorare så skrattar hon till.
– Jag tror nog att alla som är här är lika dåliga förlorare. Det är bara det att vi visar det på olika sätt. Jag har nog inte så bra ”poker face” över att visa det när jag förlorar, säger hon till tv-kanalen.

Vad tycker du om rivaliteten mellan Svahn och Skistad? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev