Linn Svahns fräcka gliring till rivalen Kristine Stavås Skistad inför säsongsavslutningen på världscupen: ”Det gäller att passa på”

Kristine Stavås Skistad vann duellen på sin hemmaplan.
Nu väntar ännu en uppgörelse på Linn Svahns hemmaplan.
Då skickar svenskan en kaxig gliring till sin norska rival i spåren.

De har stångats rejält under världscupsäsongen. Världens bästa sprintåkare Linn Svahn och Kristine Stavås Skistad har gjort upp gång på i sprintfinalerna och utvecklat en stark rivalitet i spåren.

Skistad vinnare

Samtidigt som de gärna skickar syrliga gliringar till varandra vid sidan av tävlingarna. När sprintfinalen avgjordes i norska Drammen på tisdagen var det Stavås Skistad som drog det längsta strået och besegrade Svahn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kristine Stavås Skistad, skidor
240312 Kristine Stavås Skistad of Norway celebrates after the women’s classic technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 12, 2024 in Drammen. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0886

Svenskan fick dock plåster på såren med att hon säkrade totalsegern i sprintcupen den här säsongen. Efter loppet skickade norskan en tydlig passning till sprintrivalen Svahn.
– På hemmaplan känner jag att jag måste slå svenskorna. Det var skönt att Linn inte vann på min hemmaplan, säger Skistad till norska tv-kanalen TV2.

Svahns gliring

Linn Svahn var så klart besviken efter loppet men ser också framåt fredagens nya sprintduell som avgörs på svensk mark och inför sin hemmapublik i Falun.
– Nä, jag var nummer två där så får träna för att utmana lite bättre nästa gång, säger svenskan i en tv-intervju med Aftonbladet.
– Det blir kul att köra inför hemmapublik. Jag har bra minnen från Falun och så får vi se vad vi kan göra, det är bra startfält där också. Det blir tydligt att det är stort med hemmaseger och det var ett tag sedan jag lyckades med det, så jag ska köra allt för det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
231230 Linn Svahn of Sweden after the women’s cross-country skiing sprint final during Tour de Ski on December 30, 2023 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0815

Sprintcupvinnaren Svahn passar också på att skicka en fräck gliring till sin norska rival inför sprinten i Falun. Efter att själv fått höra hur att ”svenskarna var långsamma” i Drammen enligt Stavås Skistad.
– Ja, jag tror jag leder den där duellen hittills i år. Det blir väl avgörande här på fredag, säger Linn till kvällstidningen.

LÄS MER: Kristine Stavås Skistads nya passning – pekar ut Linn Svahn direkt efter vinsten på hemmaplan: ”Det är skönt att se Linn…”

Kristine Stavås Skistad har hittills vunnit fyra sprintlopp den här världscupsäsongen, medan Linn Svahn kan stoltsera med fem sprintsegrar samt ytterligare en distansseger och två stafettvinster. Svenskan har heller inte mycket övers för norskans hånfulla segergest när hon bromsade in på mållinjen och passerade sakta över.
– Nä, men är man klar etta så får man göra vad man vill. Det gäller att passa på, är ju inte varje upplopp som hon får göra så, säger Linn i intervjun.

Vem tror du vinner det sista sprintloppet i Falun? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev