Kristine Stavås Skistads nya passning – pekar ut Linn Svahn direkt efter vinsten på hemmaplan: ”Det är skönt att se Linn…”

Kristine Stavås Skistad vann på hemmaplan.
Då skickade hon direkt en passning – till Linn Svahn.
– Det är skönt, säger norskan.

Det höll på att sluta med uttåg redan i semifinalen för suveräna Kristine Stavås Skistad, som varit den enda som kunnat hota de svenska sprintexperterna det senaste året. Norskan bröt staven i semifinalloppet, men lyckades ändå ta sig till final, vilket hon var förvånad över.

Passningen till Linn

Kristine Stavås Skistad sa dock att hon tvingades göra sig av med mer krafter än hon hade tänkt för att ta sig till finalen, där alla såg fram emot en duell mot Linn Svahn. De båda har haft sina kamper och duster den här vintern, och inte sällan har en vinst åt ett håll lett till ett ordkrig direkt efteråt. Och historien skulle upprepa sig igen.

Men Stavås hade tillräckligt med energi för att vinna på hemmaplan. Hon lyckades hålla Linn Svahn – som ändå säkrade totalvinst i sprintcupen på tisdagen – bakom sig, och vann igen. När hon passerade målgången passade hon på att göra en liten segergest, tydligt riktad mot just Linn Svahn. Efteråt var hon tydlig med vad segern betydde henne – när hon ännu en gång pekade ut rivalen Linn.

– På hemmaplan känner jag att jag måste slå svenskarna. Det var skönt att Linn inte vann på min hemmaplan, säger Skistad till norska TV2.

Svenskans svar

Linn Svahn hade dock full förståelse för vad Kristine Stavås Skistad menade med sitt uttalande.

– Det är hemmaplansfördel. Det är alltid roligt att tävla på hemmaplan. Då vill man alltid ge en seger tillbaka, säger Svahn.

Linn Svahn, skidor
240213 Linn Svahn of Sweden after competing in women’s sprint during the FIS Cross-Country World Cup on February 13, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Svahn deppade heller inte ihop för sin andraplats, som innebar viktiga poäng i kampen på Jessie Diggins som leder den totala världscupen.

– Man samlar inte på andraplatser, men vi tävlar som djur, så jag tror jag klämde ur det jag kunde. Det var en som var starkare, säger Svahn.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev