Linn Svahn och Frida Karlsson med brutalt ärliga ord om jättekaoset i Norge – svenskarna i chock: ”Det är helt sjukt”

Världscuphelgen i Norge har lockat till rejäl publikfest.
Men baksidan är också tyvärr stök, slagsmål, alkohol och narkotika.
– Det går för långt när det blir kalabalik och våldsamt, säger Linn Svahn till Aftonbladet.

Vi bjöds på stor, svensk uppvisning under helgen när Frida Karlsson vann femmilen i Holmenkollen i överlägsen stil. Men det uppskattade inte norrmännen som buade ut den svenska vinnaren.

Kaoset i Norge

Det var dock inte det enda uppseendeväckande som norska åskådarna höll på med vid sidan av spåret. För under helgen har det uppstått ett jättekaos under världscuptävlingarna i Norge.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240104 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after women’s cross country skiing 20 km classic technique pursuit during Tour de Ski on January 4, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0826

Bara några meter från världens bästa skidåkare har åskådare skämt ut sig med jättestök, slagsmål, fylla och bruk av kokain. Skidtävlingarna i Holmenkollen lockar alltid storpublik men de här otäcka bilderna skrämmer svenska landslagsåkarna.
– Det är inget man märkte av under loppet. Men det är väldigt annorlunda scener för en skidtävling. Det är liksom kul till en viss gräns, men här går de ju över den. Man får försöka hålla sig på banan. Inte spåra ur, säger Frida Karlsson till Aftonbladet.

Svahn fördömer

Flera svenska åkare fördömer nu beteendet hos åskådarna runtomkring spåret.
– Jag ser inte att det är förenat med idrott, men det är förenat med folkfest. Den gränsen kan vara otydlig men det går för långt när det blir kalabalik och våldsamt, säger Linn Svahn till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240301 Linn Svahn of Sweden after the Women’s Team Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 1, 2024 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0057

Svenskarna är tydliga med att de uppskattar publikfesten men det får aldrig gå överstyr, som det gjorde under helgen.
– Det är helt sjukt att det har gått så långt. Hade de hållit sig till en vanlig fest med alkohol hade det varit en helt annan fest, men nu har det gått för långt, säger Edvin Anger i ett uttalande.
– Det är så sjukt att det är så många som är där och hejar så man uppfattar verkligen inte att det är så många andra som bara är där och festar, säger landslagskollegan Moa Lundgren.

Vad tycker du om jättekaoset i Norge? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlsson sågar rivalens kontroversiella beslut – får också medhåll av Ebba Andersson: ”Jag kan inte förstå det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev