Frida Karlsson sågar rivalens kontroversiella beslut – får också medhåll av Ebba Andersson: ”Jag kan inte förstå det”

Ryska skidåkare är fortfarande portade från världscupen.
Men nu väcker OS-mästaren Veronika Stepanova stor kritik.
– Det är inget som man kan stå bakom, säger Frida Karlsson till Expressen.

Samtidigt som kriget fortfarande pågår mot Ukraina så väntar nytt presidentval i Ryssland till helgen. Allt talar för att nuvarande presidenten Vladimir Putin väljs om igen och då får makten till och med 2030.

Stepanova på plats

Under valkampanjen höll Putin nyligen ett tal i Moskva där flera ryska idrottare var inbjudna. Bland gästerna fanns brottarlegendaren Aleksandr Karelin och längdskidåkaren Veronika Stepanova.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Veronika Stepanova, skidor
211205 Veronika Stepanova of Russia I after the Women’s Cross Country Skiing Relay 4×5,0 km during the FIS Cross-Country World Cup on December 5, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0007

Hon var och vann OS-guld i damstafetten för två år sedan och är en av landets främsta skidåkare. Men på grund av att ryska skidåkare är portade från världscupen så har Stepanova fått hålla sig borta från skidspåren de senaste åren.

Karlsson reagerar

Det har dock inte stoppat henne från att väcka starka reaktioner. Ryskan har flera gånger visat sitt öppna stöd till Putin och stått för kontroversiella uttalanden.
”I dag såg och hörde jag en stark president i ett vinnande land”, skrev Stepanova på Instagram efter Putins tal i Moskva.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240105 Frida Karlsson at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 5, 2024 in Cavalese. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0829

Hon såg det som en ära att få närvara under 71-åringens valkampanj. Skidstjärnans stora stöd till Vladimir Putin ifrågasätts nu av de svenska rivalerna.
– Det är inget som man kan stå bakom. Det får stå för henne, säger Frida Karlsson irriterat till Expressen.
– Det är något man inte kan förstå sig på. Jag vet inte hur hon är uppfostrad och vad hon har fått med sig för perspektiv hemifrån, men det är i alla fall ingenting jag står bakom.

Även landslagskollegan Ebba Andersson håller med och tar starkt avstånd från rivalens agerande.
– Med tanke på vad Putin har gjort för handlingar är det inget jag skulle hurra för. Det är för jävligt det som sker där borta, säger svenskan till kvällstidningen.

Helt rätt av våra svenskor att höja rösten. Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Frida Karlssons fina ord om Linn Svahn – kan nu bli första svenskan någonsin(!) att lyckas: ”Jag tror inte…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev