Frida Karlssons fina ord om Linn Svahn – kan nu bli första svenskan någonsin(!) att lyckas: ”Jag tror inte…”

Linn Svahn har fortfarande en chans att vinna den totala världscupen.
Nu stöttas hon – av Frida Karlsson.
– Hon är Linn 2.0, säger Frida.

Världscupen är inne i sitt absoluta slutskede, och på tisdag är det sprint i Drammen som fortsätter. Då kan även suveräna Linn Svahn säkra vinsten i den totala sprintcupen. Men faktum är att Svahn även kan ta en ännu större triumf, om det vill sig väl i säsongens fyra sista tävlingar.

Kan vinna totalen

Jessie Diggins har haft en klar ledning i kampen om den totala världscupen hela säsongen, men efter svagare prestationer senaste veckorna har Linn Svahn knappat in. Hon ligger nu bara 159 poäng efter amerikanskan, och då en vinst ger 100 poäng så finns det goda chanser för Svahn att knappa in ytterligare, särskilt i tisdagens sprint.

Det är dessutom en avslutande sprint som väntar i helgen, vilket ger Svahn ytterligare chanser att knappa in på Diggins. Och en som tror att Svahn har chansen att – som första svenska någonsin – vinna den totala världscupen, är Frida Karlsson.

– Det är tävlingar kvar som passar Linn, så jag tror inte att det är kört på långa vägar, säger Karlsson till SVT.

“Hon är tillbaka”

Linn Svahn ådrog sin en allvarlig axelskada för drygt tre år sedan, vilket höll henne borta från att tampas mot världens bästa skidåkare i nästan två fulla säsonger. Den här vintern har hon varit tillbaka på riktigt, och har då dominerat.

– Hon är tillbaka som Linn 2.0, säger Karlsson.

Linn Svahn, skidor
240213 Linn Svahn of Sweden celebrates on the podium after competing in women’s sprint during the FIS Cross-Country World Cup on February 13, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Utöver de två klassiska sprinttävlingar som kvarstår i världscupen, så väntas även tio kilometer individuellt i klassisk stil, och avslutningsvis 20 kilometer masstart i fristil. Linn Svahn har tidigare visat att hon kan hävda sig även på kortare distanstävlingar, vilket gör att hoppet om vinst i den totala världscupen minst sagt lever.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev