Linn Svahn ryter ifrån och sätter ner foten – här är frågan stjärnan tröttnat på helt: ”Skiter fullständigt i det”

Linn Svahn kan säkra den totala sprintcupen.
Och hon har fortfarande chans på att vinna hela världscupen.
Men nu ryter hon ifrån mot frågorna.
– Jag skiter fullständigt i vad media säger, säger hon till Radiosporten.

Linn Svahn är tillbaka. Efter en allvarlig axelskada som höll henne borta från tävlingar länge så har hon under vintern varit tillbaka till den Svahn som vi lärde känna innan det olyckliga fallet som ödelade två hela säsonger för henne. Och vintern kan inte beskrivas på något annat sätt som en total succé.

Ryter ifrån mot frågan

Svahn har varit stundtals överlägsen i sprintsammanhang, och hennes fantastiska säsong kan på tisdagen krönas med vinst i sprintcupen, när världscupen fortsätter i norska Drammen. Men Svahn är inte på något vidare humör för att prata om hennes, eller någon annans chanser.

I en intervju med Radiosporten inför tisdagens sprinttävling så menar stjärnan att hon är trött på att spekulera om cupen.

– Den där frågan är liksom… den börjar bli så irrelevant. Jag tror ändå att den som är bäst, den kommer vinna den där cupen. Det blir fel att fokusera på poäng hit och dit, det gäller att göra bra tävlingar och nu är jag sugen på att vinna igen, för det var ett tag sen, säger hon.

“Skiter fullständigt i det”

Totalt återstår fyra tävlingar i världscupen.

– Vi får se om en vecka hur det har gått, men att fokusera på de grejerna, och räkna poäng hela tiden, det tror jag blir fel fokus. Det är ändå fyra bra tävlingar som kvarstår, säger hon.

Linn Svahn, skidor
240102 Linn Svahn at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 2, 2024 in Schiers. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0823

Men faktum är att Svahn har chans att skriva historia på annat sätt. Svahn ligger i dagsläget 159 poäng efter Jessie Diggins i kampen om den totala världscupen. En seger ger hela 100 poäng, så skulle hon vinna tisdagens sprint så sätter hon sig i ett bra läge att hota amerikanskan, och därmed bli den första svenskan någonsin att vinna totalen. Men nu ryter Svahn ifrån om medias skriverier. 

– Vad som sägs i media, det skiter jag fullständigt i. Det är mer att det är en häftig merit att ta en totalseger, det är den som kan locka. Men vad som sägs i media eller inte… det är ingenting som känns häftigt för mig, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev