Stina Nilssons första ord efter EM-bronset – sköna revanschen efter den hårda kritiken: ”Tack för…”

Stina Nilsson har vunnit sin första internationella medalj som skidskytt.
Nu berättar svenskan om sköna revanschen efter tuffa kritiken.
”Hurra för brons idag”, skriver 29-åringen på Instagram.

Kritiken har varit stor mot Stina Nilsson under den tredje säsongen som skidskytt. Svenskan fick det inte alls att fungera under vintern och radade upp blygsamma placeringar på världscupen.

Tufft för Nilsson

Efter den trista formkurvan som riktade nedåt så blev Nilsson till slut petad från världscupen nyligen. Det ledde sedan även till att hon petades från landslagstruppen till skidskytte-VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Istället blev det EM i Lenzerheide för svenskan och ett perfekt sätt att hitta tillbaka till formen och självförtroendet igen. Men Stina fick värsta tänkbara start på mästerskapet när hon prickade in fyra bom i det sista skyttet av EM-premiären och gick i mål som 47:a.

LÄS MER: Anna Jönsson Haags lovord till Stina Nilsson – lyfter fram avgörande detalj: ”Då kommer det vara perfekt…”

Stinas revansch

Efter den mardrömsstarten höjde hon sig rejält under helgens tävlingar och mäktade med både en femteplats och en fjärdeplats inför söndagens avslutande lagstafett. Och den skulle bli heldramatisk för det svenska laget när Stina Nilsson bröt en stav i samband med växlingen från lagkamraten Tilda Johansson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
230129 På denna handout-bild från Internationella Skidskytteförbundet syns Sveriges Tilda Johansson, Stina Nilsson, Malte Stefansson och Anton Ivarsson jubla efter sitt bron i mixedstafett under Skidskytte-EM den 29 januari 2023 i Lenzerheide. www.biathlonworld.com © Manzoni/IBU. Handout picture by the International Biathlon Union. For editorial use only. Resale or distribution is prohibited.

Men trots fadäsen lyckas det svenska laget köra hem en bronsmedalj, vilket är Nilssons allra första internationella medalj som skidskytt. EM-bronset blev så klart en oerhört skön revansch för svenskan efter vinterns hårda kritik mot henne.
”Vilket gäng solskensåkare vi är! Hurra för brons idag och tack Lenzerheide för en otroligt rolig vecka!”, skriver Stina stolt på Instagram tillsammans med en bild på hela laget, se här nedanför.

LÄS MER: William Poromaas underbara svar – efter norske storstjärnans hånfulla gest: ”Fan, jag fattar inte”

Svenska folket gläds också oerhört mycket med Nilsson som har fått kämpa rejält under inledningen av karriären som skidskytt. På Instagram gratulerar en hel del 29-åringen och hoppas att det här blir starten på något riktigt stort, se bilden här nedanför.
”Hurra!”, skriver skidskyttelegendaren Magdalena Forsberg i en kommentar.
”Heja Stina, gläds lite extra med dig idag”, skriver en annan i kommentarsfältet.
”Grattis till hela laget och ett extra stort grattis till dig!”, skriver en tredje.

Vad är din ärliga åsikt om Stina Nilsson? Dela artikeln och säg vad du tycker!

Se bilden: