Stina Nilssons ärliga ord inför VC-debuten – avslöjar nu enda detaljen hon vill uppnå: ”Då är jag nöjd”

Stina Nilsson ska äntligen få göra debut i världscupen.
Då avslöjar hon det absolut viktigaste inför första loppet på den här nivån.
– Att jag kommer i mål…, säger hon till Sportbladet.

I helgen tar Stina Nilssons första säsong som skidskytt slut. Det har varit tuff och utmanande debutsäsong för svenskan men hon får kröna det med den stora drömmen att tävla mot världens bästa skidskyttar i världscupen.

Stinas debut

På fredag gör hon äntligen sitt allra första världscuplopp i den nya sporten och hon för göra det på hemmaplan i Östersund också. Inför loppet sätter hon egentligen endast upp en viktig detalj som sitt stora mål och som avgör om det blir en godkänt debut.
– Att jag kommer i mål… Och… Alltså, jag jobbar inte med godkänt och icke godkänt. Det har jag lämnat i skolan känner jag. Bara jag får med mig erfarenheter kan jag stänga den här boken och vara nöjd. Jag om någon kommer hit med sänkta axlar och ser det som en möjlighet för framtiden, säger hon i en intervju med Sportbladet.
– Jag tror att det kommer att kännas bra. Jag har laget i ryggen som tycker att det är kul att jag ska få köra.

Stina Nilsson, skidskytte
210317 Stina Nilsson of Sweden during a training session ahead of the IBU Biathlon World Cup on March 17, 2021 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0033

Det blir nu ett stort steg för Stina Nilsson att gå från IBU-cupen till världscupen. Hennes resultat i nivån under världscupen har varit svajiga och framförallt skyttet har svikit henne vid flera tillfällen.

”Mina idoler”

Endast en pallplats har det hittills blivit i IBU-cupen och den kom i en stafett. Senaste helgen kom svenskan på en 81:a plats i sprinten efter hela sju bom, med det hade hon sämst skytte av alla åkare.
– Jag vet att mitt skytte kan vara så där, jag har gjort lopp som jag skjutit ännu mer bom på också. Jag vet att jag har den lägstanivån i kroppen, likväl som jag har en annan högstanivå. Jag får vara ödmjuk till att inse att när jag inte får till det så kan de bli så där. I framtiden ska jag bara försöka jämna ut den lägstanivån till att det inte är så där så många gånger, säger Nilsson i intervjun.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en presskonferens med Svenska skidskytteförbundet den 7 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Världscupavslutningen drar igång på fredagen med sprint på schemat. 27-åringen vet att hon är med för att lära sig så mycket som möjligt och få pröva på den allra högsta nivån.

Framförallt blir det en helt ny upplevelse för henne att få tävla mot ”idolerna” Hanna Öberg, Tiril Eckhoff och resten av världseliten.
– Det är mina idoler, det är verkligen det. Jag ser upp till allihop och tycker att det är jättekul att vara på samma arena som dem, säger Stina till kvällstidningen.

Hur tror du det går för Stina Nilsson? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Intressanta detaljen i Stina Nilssons namn – som hon absolut INTE vill prata om: ”Det är lite pinsamt…”

Få våra nyhetsbrev!