Stina Nilsson öppnar nu upp om tuffa skadan som kan förstöra hela säsongen: ”Jättetråkigt – men…”

Stina Nilsson missar kommande sex veckor på grund av en revbensskada.
Nu öppnar 26-åringen upp om skadan som kan första resten av säsongen.
– Det är klart att det är jättetråkigt, men det passar mig ganska bra, säger hon till Sportbladet.

Hon tvingades avbryta Tour de Ski i förtid på grund av svåra smärtor i revbenen. I dagarna kom beskedet att Stina Nilsson drabbats av en spricka i ett revben på grund av en stressfraktur.

Stina Nilsson talar ut

Första prognosen visar på att svenskan blir borta över sex veckor och resten av skidsäsongen är i fara. Nu öppnar 26-åringen upp om den tuffa skadan.
– För mig var det väldigt väntat. För många runtomkring var det inte väntat, men jag känner min kropp och när jag säger att jag har ont har jag ganska ont och då ska man ta det på allvar. Det är klart att det är jättetråkigt, men det passar mig ganska bra att ta de här 6–8 veckorna och nollställa kroppen så att alla skavanker försvinner och jag till slut kan få ro och göra det jag ska, säger Nilsson i en intervju med Sportbladet.

Stina Nilsson, skidlandslaget
191130 Stina Nilsson of Sweden looks dejected after competing in the women’s 10 km classic during the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 29, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_475

Trots nya skadan vill Stina Nilsson dock inte förändra något i träningsupplägget eller sin åkarstil.
– Jag hade en stressfraktur 2015 och det beror på att jag har den personligheten jag har och jag vill inte ha det på något annat sätt. Jag kommer alltid töja gränser och ibland gå för långt. Det kommer en baksida med det och då får man backa hem. 2015 körde jag också tills det tog stopp, in i en betongvägg och då får man vackert backa ur och börja om, säger hon till kvällstidningen.

”Det är min ambition”

Men trots skadebeskedet och oron för resten av säsongen så är Nilsson ändå vid gott mod att hon ska hinna tillbaka innan säsongen är slut.
– Det har jag som ambition och förhoppningar om. Inför Seefeld var det en annan skada och annat läge. Jag ville tillbaka på fyra veckor till VM och det var viktigt. Men nu är det en mästerskapsfri säsong och alla totalcuper är körda så jag har inte samma tidspress, vilket är skönt. Jag kan komma tillbaka när det passar mig och det får ta den tid det tar, säger hon i intervjun.

Stina Nilsson, skidlandslaget
191128 Stina Nilsson is being interviewed during a press meeting with the Swedish team ahead of the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 28, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_471

Stina Nilssons bästa notering hittills under säsongen är en andraplats på sprinten i slovenska Planica. Totalt har hon hela 48 pallplatser i världscupen och 26 vinster på 9 aktiva säsonger.

LÄS MER: Stora ilskan mot Norge – nu sätter skidtoppen ner foten efter fusket under dramat: ”Det var dumt gjort”