Skidlandslagets tuffa besked: Hela fyra stjärnor missar helgens världscup – men succétalangen återvänder

I helgen gör världscupen comeback igen efter Tour de Ski.
Men då tvingas svenska skidlandslaget klara sig utan fyra av sina största stjärnor.
Glädjande är att succétalangen Linn Svahn återvänder igen, meddelar skidlandslaget.

Tour de Ski är avklarat och till helgen återvänder världscupen i längdskidor till det normala igen. Då väntar sprinttävlingar i tyska Dresden och i dag släpptes svenska skidlandslagets trupp.

Skidstjärnorna saknas

Där står det klart att Sverige tvingas klara sig utan fyra av sina största stjärnor då Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Stina Nilsson inte kommer till start i helgen. Inte heller Johanna Hagström finns med i truppen till Dresden.
– Hon har varit krasslig och är därför inte uttagen, säger damtränaren Stefan Thomson i ett pressmeddelande.

Världscupen, skidlandslaget
191104 Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson, Skidor, blir fotograferade under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 4 november 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180145

Däremot finns Jonna Sundling, som leder den totala sprintcupen, med och får dra ett tungt lass på damsidan. Även succétalangen Linn Svahn, som vann sprintpremiären i Davos, finns med.
– Linn avstod Skandinaviska cupen i Nes i helgen för att i stället få in en träningsperiod. Det blir spännande att se om hon bevarat formen, säger Thomson.

…och även hon nobbas

Dock får inte unga Tilde Bångman som blev bästa svenska och slutade trea totalt i Skandinaviska cupen chansen i världscupen.
– Tilde gjorde det väldigt bra i Skandinaviska cupen. Men vi utgår från samma princip som tidigare, vi tar inte ut åkare till världscupen innan junior-VM. Och därför finns inte Tilde med i truppen till Dresden, bekräftar damtränaren Thomson.

Linn Svahn, skidlandslaget
180526 Utvecklingslandslagets Linn Svahn IFK Umeå fotograferad i Falun den 26 maj 2018 i Falun. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

På herrsidan finns ingen Calle Halfvarsson med i truppen men väl totalsjuan Johan Häggström samt Oskar Svensson och Teodor Peterson.

Hela svenska truppen:

Damer
Maja Dahlqvist
​Evelina Settlin
​Jonna Sundling
​Linn Svahn
​Linn Sömskar
​Jennie Öberg

Herrar
Martin Bergström
​Marcus Grate
​Johan Häggström
​Teodor Peterson
​Oskar Svensson

LÄS MER: Calle Halfvarssons stora chockbesked – kan avsluta karriären: ”Då blir det inget mer”