Calle Halfvarssons stora chockbesked – kan avsluta karriären: ”Då blir det inget mer”

Calle Halfvarsson har det blytungt.
Nu öppnar han för att avsluta karriären.
– Jag vet inte riktigt hur många sådana här säsonger till jag orkar med, säger han till TT.

Calle Halfvarsson har länge varit en av Sveriges mest meriterade skidåkare. Men de senaste säsongerna har han haft det blytungt i spåret.

Öppnar för att avsluta karriären

Fjolårssäsongen blev en stor besvikelse, och under vintern har motgångarna fortsatt. Hans senaste världscupseger kom 2016 – och han har fortfarande inte lyckats ta någon medalj under mästerskap.

191201 Calle Halfvarsson of Sweden after the men’s 15 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on December 1, 2019 in Ruka. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Under gårdagen tvingades han dra sig ur sprinten på Tour de Ski för smärta i armen – och nu har han tröttnat.

– Och jag vet inte riktigt hur många sådana här säsonger till jag orkar med. Jag tar varje säsong för vad det är, så får vi se. Men om det blir många säsonger som det strular så här, då börjar det bli rätt tråkigt. Då är det nog dags att börja tänka på något annat, säger han till TT enligt Expressen.

”Då blir det inget mer”

Halfvarsson säger dock att han ”inte är där riktigt än”, men har högt uppsatta mål.

– Jag har mina mål och vet vad jag vill. Och om jag inte når de målen säsong efter säsong, det kanske räcker med två–tre sådana säsonger, så kommer jag nog att ledsna. Då blir det nog inget mer med det här. Och jag går väl in på min tredje sådan säsong nu. Så det börjar dra ihop sig. Det ska börja lyckas nu för att jag ska tycka att det är roligt, säger han.

191229 Calle Halfvarsson of Sweden competes in the men’s sprint free technique prologue during Tour de Ski on December 29, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Tour de Ski fortsätter på tisdagen, då det är fristil i Toblach. Calle Halfvarsson var länge osäker på fortsatt medverkan i touren men siktar nu på en fortsättning.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!