Skidlandslaget agerar efter jättekritiken – bojkottar nu Idrottsgalan i ren besvikelse: "Vi är upprörda"

Skidlandslaget agerar efter jättekritiken – bojkottar nu Idrottsgalan i ren besvikelse: ”Vi är upprörda”

Inte en enda längdåkare blev nominerad till Idrottsgalan.
Nu agerar svenska skidlandslaget genom att vägra komma.
– Vi blev upprörda, erkänner landslagschefen Anders Byström i ”Viaplay Vinter Podcast”
.

Det var i måndags som Idrottsgalan släppte sina nomineringar och väckte starka känslor i hela idrotts-Sverige. För där saknades så många blågula hjältar som firat enorma framgångar under det gångna året.

Arga på Idrottsgalan

Hockeyfolket blev arga för att Erik Karlsson, som utsågs till världens bästa back i NHL, blev helt förbisedd och nobbad när svenska idrottare ska hyllas. Även skidlandslaget känner sig orättvist behandlat och har riktat tydlig kritik mot Idrottsgalan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Idrottsgalan
230116 Värdarna Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0334

Vilket är helt befogat då Sverige gjorde sitt bästa VM någonsin och slog rekord i antal medaljer under årets skid-VM. Jonna Sundling och Ebba Andersson vann två VM-guld var och Frida Karlsson tog medalj i samtliga VM-lopp samt vann Tour de Ski den gånga säsongen.

Landslaget agerar

Men ändå nobbas samtliga skidåkare i nomineringarna till Idrottsgalan. Inte heller finns man med i kategorin ”Årets lag” och det kan landslagschefen Anders Byström inte alls förstå, se videon här nedanför.
– Vi blev upprörda. Det är ju inte världens största grej så klart, men jag tycker att det är konstigt, det är märkligt. Det är som jag sagt, vad mer kan vi göra? Vi slår världens rekord med tolv medaljer och får ingen nominering, säger han i nya podden ”Viaplay Vinter Podcast”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

Nu väljer skidlandslaget att agera och nobbar galan den 22:a januari, som firar 25 år, helt och hållet. Landslagschefen motiverar nu varför.
– Vi är i mitt i säsongen så det brukar vara svårt att få dit folk ändå, men när vi inte är nominerade så är det inte aktuellt. Det kanske är någon från förbundet som kommer dit, men ingen från landslaget, avslöjar Byström i podden.

LÄS MER: Jättekritiken mot Idrottsgalan efter det kontroversiella beslutet som väcker raseri: ”Lägg ned galan – vidrigt”

Anders Byström erkänner också att man inte hört något från Idrottsgalan om varför svensk skidåkning blivit helt ignorerade trots tidernas bästa VM-insats.
– Vad händer om vi bara tar 10 medaljer nästa VM? Ja, då har vi verkligen ingen chans! Nej, märkligt. Men jag har inte fått någon motivering så jag vet inte hur de resonerar, säger landslagschefen i intervjun, se videon här nedanför.

Vad tycker du om nomineringarna till Idrottsgalan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev