Sebastian Samuelssons snöpliga miss – ramlade(!) ensam på upploppet efter superskyttet

Han sköt fullt och gick mot ett mycket bra lopp.
Då ramlade(!) Sebastian Samuelsson på upploppet.

Sebastian Samuelsson har under den här säsongen cementerat sin plats som en av världens främsta skidskyttar. Svensken har varit jämn och har redan hunnit vara på pallen flera gånger, och han har dessutom haft nyckelroll i det svenska stafettlag som gjort succé.

Ramlade på upploppet

Senast så kom han tvåa med Hanna Öberg i singel mixedstafetten, och under onsdagens stafett så visade han på nytt upp god form – åtminstone på skjutvallen. Samuelsson satte samtliga tio skott under de två skjutningarna, men han gjorde det inte så snabbt som vi är vana att se.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
Sebastian Samuelsson, skidskytte. FOTO: SVT Sport.

Samuelsson var dessutom långt efter när det kom till åktid, och det stod tidigt klart att svensken, trots sina noll bom, inte skulle ha någonting med vinsten att göra. Och när Samuelsson väl var framme vid upploppet så var olyckan framme.

”Surt!”

I en snöplig situation så lyckades Samuelsson – helt utan konkurrenter i närheten – ramla(!).

– OJ, vurpa på Samuelsson! Det vill sig verkligen inte i dag…, säger Björn Ferry i SVT-sändningen.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
Sebastian Samuelsson, skidskytte. FOTO: SVT Sport.

Samuelsson reste sig upp, förlorade ett antal sekunder, och var cirka minuten efter ledaren i mål. Tävlingen är fortfarande inte färdig, men klart är att Samuelsson inte ens blev bästa svensk, då Martin Ponsiluoma – trots två(!) bom – var cirka 20 sekunder snabbare.

– Det händer någongång per år, det där. Surt! Det är bra skytte, men det var någonting med skidåkningen som inte stämde alls, säger Björn Ferry, och fortsätter:

– Det är oroväckande, med åkningen. Det är ju inte bara vurpan, han är nästan minuten långsammare än Martin på tio kilometer.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Avslöjar nu den fräcka kuppen – så nära var den norske jättesuccén att tävla för Sverige(!)

Få våra nyhetsbrev!