Sebastian Samuelssons klockrena känga till Björn Ferry(!) – efter stora tappet i helgen: ”Är viktigare…”

Sebastian Samuelsson hade chans att slå Björn Ferry – men misslyckades.
Då skickade han en känga till SVT-experten.
– Det är nog viktigare för honom…, säger han.

Sebastian Samuelsson har haft en sagolik säsong och har verkligen bevisat att han är en av världens absolut bästa skidskyttar. Säsongens stora höjdpunkt var självklart VM, där Samuelsson bidrog till att göra mästerskapet till det bästa som Sverige någonsin gjort.

Chans att bli historisk

Den svenske stjärnan bidrog med flera medaljer, framför allt så var det hans silver i jaktstarten som stack ut, men han tog även tre stafettmedaljer, två i mixedstafett och en i herrstafetten. Men utöver VM så har Samuelsson även gjort mängder av fina prestationer i världscupen, där han gjort sin totalt bästa säsong i karriären.

201128 Sebastian Samuelsson of Sweden after the men´s 20 km during the IBU World Cup on November 28, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Efter att Samuelsson i lördags kom fyra i jaktstarten, under tävlingarna i Östersund, så hade svensken en jättechans att skriva svensk historia. Carl Johan Bergman och Björn Ferry hade båda kommit sexa i den totala världscupen, och den platsen hade även Samuelsson inför söndagen, och han hade därmed chansen att bli bästa svensk sedan 1993, då Mikael Löfgren vann världscupen.

Passningen till Ferry

Samuelsson behövde ta tolv poäng på norrmannen Johannes Dale, för att alltså bli bästa svensk sedan Björn Ferry, som även hade sjätteplatsen som den bästa under sin karriär. Men det blev fiasko på söndagen. Samuelsson blev inte bättre än 24:a, efter att ha inlett tokoffensivt. Han blev därmed sexa i den totala världscupen, och står därmed lika med Björn Ferry.

Björn Ferry, skidskytte
201114 Björn Ferry kommentator åt SVT under skidskytte, sprint den 14 november 2020 i Idre. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0027

Samuelsson deppade dock inte för det – utan skickade i stället en passning till SVT-experten efter loppet.

– Jag hade gärna slagit honom (Ferry). Men det är nog viktigare för honom än för mig. Jag vet ju att jag kommer göra det någon gång, säger Samuelsson till Aftonbladet.

LÄS MER: Oväntade orden i Norge efter Stina Nilssons stora succédebut: ”Det här betyder att…”

Få våra nyhetsbrev!