Sebastian Samuelssons fantastiska formbesked inför premiären – tränaren avslöjar: ”Starkare än någonsin”

Det vankas Sverigepremiär i skidskyttet för såväl herrar som damer till helgen.
Inför världscupen är svenska damerna topptippade av flera.
Nu visar även blågula herrarna att de menar allvar.

De svenska skidskytteherrarna visar upp fin form inför Sverigepremiären i Idre Fjäll till helgen – samtidigt som världscuppremiären i finska Kontiolahti bara är dryga två veckor bort.

Svenska framsteg

Trion med Sebastian Samuelson, Martin Ponsiluoma samt unge Malte Stefansson har alla tagit kliv i rätt riktning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Sebastian Samuelsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Den som kanske gjort allra störst avtryck inför säsongen är Sebastian Samuelsson, som slutade på en imponerande tredjeplats i den totala världscupen ifjol.

LÄS MER: Frida Karlssons vågade ord till Bianca Ingrosso – som får alla att skratta hejdlöst: ”Inte som Bianca…”

Doldisens lyft

Under sommarens försäsongsträning har den fina formen hållit i sig, där han två gånger har slagit personligt rekord på 3000 meter löpning samt tagit två guld och ett silver på VM i rullskidskytte.
– Jag tycker jag är starkare än någonsin. Jag ser ingen anledning till att jag inte skulle kunna vinna totala världscupen någon gång, sa Samuelsson till SVT Sport för en dryg månad sedan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

211128 Sebastian Samuelsson of Sweden celebrates after men’s 10 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0259

Ola Bränholm, reporter och kommentator på SVT, lovordar de svenska herrarna inför premiären i helgen.
– Jag pratade länge med Johannes Lukas (tränare) och han lät nöjd överlag. Sebastian Samuelsson har slagit personligt rekord i flera moment. Malte Stefansson har tagit kliv, och Martin Ponsiluoma har blivit mer stabil i skyttet, säger Bränholm i en chatt på SVT.

LÄS MER: SVT-experten Björn Ferrys mäktiga hyllning till svenska OS-hjälten – pekar ut vem som kommer dominera i år

Malte Stefansson var det ja. 22-åringen från Älvdalen är något av en doldis i sammanhanget, men har förutsättningarna för att få sitt stora genombrott under säsongen. Stefansson tog sina allra första världscuppoäng så sent som förra säsongen när han slutade på plats 40 i jaktstarten i Hochfilzen, Österrike.

Hur går det för svenska skidskyttarna den här säsongen? Dela artikeln och tyck till!