Sebastian Samuelssons brutalt ärliga ord efter blytunga tiden – som alla älskar: ”Många skrattade åt mig”

Sebastian Samuelssons brutalt ärliga ord efter blytunga tiden – som alla älskar: ”Många skrattade åt mig”

Sebastian Samuelsson kommer från en blytung period.
Men han känner ingen oro inför VM.
– Det var många som skrattade åt mig inför VM förra året, säger han till SVT.

Sebastian Samuelsson fick en drömstart på säsongen då han vann singelmixedstafetten och jaktstarten under premiärhelgerna i Östersund. Men sedan dess har pallplatserna och de fina tävlingarna uteblivit, och de senaste veckornas tävlingar har inte gett något drömbesked inför VM som stundar.

Underbara orden inför VM

Under de två senaste veckornas tävlingar, i Ruhpolding och Antholz, så har Samuelsson som bäst kommit på 13:e plats. Samuelsson är vårt största medaljhopp i VM på herrsidan, men trots den svaga formen känner han ingen oro.

– Jag gillar den här perioden inför mästerskap. Jag känner nästan varje dag jag vaknar att det känns lite bättre i kroppen än dagen innan, säger han till SVT.

Sebastian Samuelsson, skidskytte, Armand Duplantis, stavhopp, friidrott, OS 2024
231203 Sebastian Samuelsson of Sweden after themen’s 12,5 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0702

Samuelsson menar att de senaste veckornas svaga resultat framför allt berott på dåligt skytte, någonting han kallar ”frustrerande”.

– Jag hade några tyngre veckor, speciellt i Antholz, där jag sköt väldigt dåligt. I sista loppet fick jag till 18 träff på masstarten och det var väldigt skönt. Sedan har jag fått några väldigt bra skyttepass här hemma. Jag har aldrig varit orolig över skyttet i det långa loppet, men det är klart att just i den situationen är det frustrerande, säger Samuelsson.

“Då skrattade alla…”

Sebastian Samuelsson gick in till VM förra året med en sämre period bakom sig. Inför mästerskapet menade han att han själv hade medaljchans i alla lopp, vilket möttes av spridda reaktioner.

– Det var många som skrattade åt mig när jag sa det, för att jag hade haft en tuff säsong. Jag ser att jag har lika bra chanser i år, men skidskytte är en sådan sport där det svänger fort och man kan göra bra lopp utan att nå medaljer.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
230219 Sebastian Samuelsson of Sweden during zeroing ahead of Men’s Mass Start during the IBU Biathlon World Championships on February 19, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0559

Norge har hittills i världscupen dominerat fullständigt. I den totala världscupen så hittar man en norsk åkare på plats ett, två, tre, fyra, fem och sex. Först på sjundeplats hittar man en annan åkare, och det är en svensk i form av Martin Ponsiluoma. Värt att notera är dessutom att superstjärnan Johannes Thingnes Bö haft en tyngre säsong.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev