Sebastian Samuelsson slår tillbaka efter Wolfgang Pichlers utspel: "Jag som sitter på hela bilden vet att..."

Sebastian Samuelsson slår tillbaka efter Wolfgang Pichlers utspel: ”Jag som sitter på hela bilden vet att…”

VM i skidskytte är bara några veckor bort.
Då vill den förre landslagstränaren Wolfgang Pichler se att Sebastian Samuelsson plockas bort från världscupen.
– Jag har sett att det är någon gammal tränare till mig som var ute och tyckte annorlunda, säger Samuelsson till SVT Sport.

Den 8 februari drar skidskytte-VM i tyska Oberhof igång där det först och främst handlar om mixad stafett. Alla de svenska stjärnorna kommer finnas på plats i jakt på VM-medaljer, men innan dess väntar världscuptävlingar i Antholz.

”Jag sitter på hela bilden”

Då vill den förre landslagstränaren Wolfgang Pichler se att stjärnan Sebastian Samuelsson plockas bort från tävlingen, för att istället förbereda sig för VM.
– Om jag var tränare skulle jag plocka bort honom så han kan förbereda sig till VM, sa den tidigare landslagstränaren Wolfgang Pichler i SVT:s Vinterstudion under lördagen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Men Sebastian Samuelsson själv håller inte alls med sin förre tränare.
– Jag ska åka i Antholz. Jag har sett att det är någon gammal tränare till mig som var ute och tyckte annorlunda, men jag som sitter på hela bilden jag vet att jag ska åka till Antholz, säger han till SVT Sport.

LÄS MER: Frölundas fräcka värvningskupp – vill snuva ligakonkurrenten på hemvändande stjärnans signatur

Nya taktiken

Även fast han själv säger att han ska åka till tävlingarna i Antholz så kommer upplägget för Samuelsson se något annorlunda ut på grund utav den höga höjden på orten.
– Jag kommer bo lågt. Jag har sett nu att när jag bott uppe i Antholz och får väldigt få dagar att acklimatisera mig till höjden, så åker jag jäkligt dåligt. Så nu vill jag prova att bo lågt och bara åka upp och tävla och jag tror det kommer passa mig mycket bättre, säger Samuelsson, som poängterar att det inte bara handlar om den här säsongen, utan också hans förhoppningsvis framgångsrika karriär i det långa loppet.

LÄS MER: Petter Northugs helsköna sågning av Frida Karlsson – skickar klockren passning: ”Hon firar väl fortfarande…”