Sebastian Samuelsson öppnar upp om svåra tiden – har nu ändrat planen helt: ”Blir inte så”

Sebastian Samuelsson har missat de tre senaste tävlingarna i världscupen.
Då ändrar skidskytten sin plan.
– Men det kan bli bra ändå, säger Samuelsson till SVT.

Sebastian Samuelsson inledde säsongen bra, särkilt i spåret. I alla tävlingar han deltagit i har 26-åringen varit i topp när det kommer till åktid. Skyttet har sabbat lite för honom ibland, men Samuelsson har ändå tagit en seger och en tredjeplats den här säsongen.

”Tråkigt och trist”

Ett av Sebastians mål inför säsongen var att utmana om den totala världscupen, och med den fina formen som han visade upp i inledningen såg det mycket möjligt ut. Men sedan fick skidskytten covid-19, och missade tre tävlingar på grund av sjukdomen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte, världscupen
231203 Sebastian Samuelsson of Sweden during zeroing ahead of the men’s 12,5 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0702

Nu har Samuelsson tillfrisknat och tränar under jul och nyår för att kunna komma tillbaka i tävling i januari. Då som tia i den totala världscupen.
– Det är såklart att det är väldigt tråkigt och trist. Jag har ju haft en jättebra start, och det går ju fort. Nu missar jag ju tre tävlingar här, och räknar man på det så – skulle jag vinna alla tävlingar och Johannes Thingnes Bö är tvåa i alla tävlingar av det som är kvar så kommer jag ändå inte vinna den totala världscupen, säger 26-åringen till SVT.

Samuelssons plan

Samuelsson har fortfarande ett VM att se framemot, men det blir alltså tufft att nå målet på den totala världscupen.
– Men det är ingenting jag kan göra någonting åt, utan jag har gjort allt jag kan för att hålla mig frisk och tyvärr så blev jag sjuk, och så är det. Man får tänka att det fortfarande är tidigt på säsongen och det kan fortfarande hända mycket saker framöver, det är andra som kan bli sjuka också, säger Samuelsson till kanalens sajt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte, världscupen
231203 Sebastian Samuelsson of Sweden after themen’s 12,5 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0702

Grundplanen för ”Sebbe” nu under juluppehållet var egentligen att köra höghöjdsträning i Livigno och sedan träna i Seefeld. Men efter coronainfektionen styrdes planen om till att åka raka vägen till Seefeld.
– Även om jag är en sådan som ofta har det lite tyngre på höjd brukar jag kunna komma i väldigt bra form efter jag har varit på höjd. Jag tror att det hade varit väldigt kul att ha den boosten i januari. Nu blir det inte så, men det kan bli bra ändå, säger Samuelsson.

LÄS MER: Sebastian Samuelsson hyllas nu stort av ikonen – efter otroliga succén i världscupen: ”Jag är övertygad om…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev