Sebastian Samuelsson jublar efter den stenhårda domen mot korrupta pampen: ”Det är fantastiskt bra”

Anders Besseberg, tidigare ordförande för internationella skidskytteförbundet, dömdes till tre år och en månads fängelse för grov korruption.
Domen glädjer svenska skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson.

Den förre ordföranden i Internationella skidskytteförbundet Anders Besseberg döms till tre år och en månads fängelse för grov korruption. Rätten dömer norrmannen bland annat för att ha tagit emot exklusiva klockor och accepterat sexuella tjänster från prostituerade.
– Jag är så klart besviken och förvånad över domen och en del av domarens motivering. Jag överklagar domen på plats, säger Besseberg i rätten, enligt VG.

Norrmannen var ordförande i Internationella skidskytteförbundet (IBU) i mer än 25 år. Besseberg har sedan 2017 utretts tillsammans med IBU och dess högsta ledning av österrikisk polis för att ha tagit emot motsvarande 2,5 miljoner kronor för att tysta ner ryska dopningsfall.
– Jag är väldigt glad och lättad över den domen. Jag tycker det känns fantastiskt bra, säger Sebastian Samuelsson till Radiosporten.

Artikeln fortsätter nedanför.

På frågan vad han tycker var värst av det Besseberg gjort på som ordförande svarar han:
– Mest graverande tycker jag ju var det som inte ingick i rättegången över huvud taget. Att dölja rysk dopning. Det som jag tyckte var bra var att man ändå var så tydlig med att han beaktat ryska intressen och alltid gjort så att Ryssland ska få det så bra som möjligt, säger Samuelsson fortsätter:
– Det har jag och många andra känt.

Besseberg dömdes för att ha tagit emot gåvor från Ryssland i form av klockor, sexuella tjänster av prostituerade, jaktresor, samt en leasingbil – under hans nio sista år på IBU-posten.
– Enskilda händelser är en sak men när man lägger ihop hela pusslet så är det väldigt tydligt att han varit mottaglig till rena mutor. Så ska det inte gå till, säger Samuelsson till Radiosporten.

LÄS MER: Anja Pärson tokhyllar Ingemar Stenmark efter nya jättesuccén – säger nu det som alla tänker om ikonen: ”Det fattar ju alla”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev