Linn Svahn avslöjar det mest oväntade svaret – på den privata frågan som många svenskar undrar över: ”Förlåt…”

Linn Svahn har haft en alldeles fantastisk skidsäsong i vinter.
Hon är tillbaka i världstoppen igen som en av våra främsta längdåkare.
Nu avslöjar hon det mest oväntade på frågan som många svenskar undrar över.

Äntligen!, kände vi nog alla när Linn Svahn vann sin första världscupseger på över 1 000 dagar i årets Tour de Ski. Hon har verkligen gjort sig förtjänt av framgång igen efter en två år lång mardröm av skador, operationer och rehabilitering.

Svahns succé

Den där världscupsegern skulle också bli starten på en riktig drömsäsong. För därefter radade Svahn upp flera segrar på raken och blev en allvarlig utmanare till den totala världscuptiteln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
231230 Linn Svahn of Sweden celebrates after the women’s cross-country skiing sprint final during Tour de Ski on December 30, 2023 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0815

Linn jagade amerikanskan Jessie Diggins in i det sista men fick nöja sig med andraplats i totalställningen efter totalt 13 pallplaceringar och sex individuella världscupsegrar. Linn Svahn tog ändå hem den totala sprintcupen och kan sammanfatta en makalöst bra skidsäsong.

Oväntade svaret

Hon är tillbaka i världstoppen igen för att stanna och svenska landslagsstjärnan är också oerhört populär i vårt avlånga land. Vid sidan av skidspåren värderar hon sitt privatliv väldigt högt och delar sällan med sig av sitt vanliga liv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
231023 Linn Svahn, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Många svenskar är nyfikna på henne och nu svarar hon på tre frågor om sig själv för första gången på länge. Framförallt är det ett rejält oväntat svar om hennes stora favoritmaträtt, se videon här nedanför.

Hur började du med längdskidåkning?
– Jag tror att jag fick ett par skidor som man spänner fast på skorna, det var typ samtidigt som jag lärde mig gå, så kunde man testa att gå med dom istället, säger hon i ett klipp på Instagram, se det här nedanför.

Äta en maträtt resten av livet?
– Hundra procent korvsås med ris.

Hur firar du en seger?
– Egentligen inte så mycket. Man får ju ost ibland när man är på pallen, typ tre kg Gruyère. Det brukar jag dela ut, till de jag tycker förtjänar det och som har hjälpt mig.

LÄS MER: Frida Karlsson helt grundlurad efter segern mot Ebba Andersson – nu avslöjas sanningen om chockpriset: ”Haha, jag fick höra det”

Flera svenskar uppskattar att få en liten inblick i svenska landslagsstjärnans privatliv.
”Bästa Linn Svahn”, skriver en användare i kommentarsfält.
”Älskar henne”, skriver en annan.
”Förlåt… Korvsås?”, skriver en tredje.

Visst har Linn Svahn en härlig personlighet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev