Sandra Näslunds jätteilska: Ryter nu i från ordentligt – efter sin sämsta prestation i världscupen på tre år

Säsongen har inte inletts som planerat för Sandra Näslund.
Då riktar hon kritik.
– Direkt man har ett dåligt resultat ska folk prata med en, säger Näslund till Radiosporten.

Sandra Näslund har de senaste åren totalt dominerat i skicross på damsidan. 27-åringen har i princip vunnit allt hon ställt upp i, och därmed varit en av de mest framgångsrika svenska idrottare sett till meriter.

Näslunds nederlag

Höjdpunkten kom 2022 när Näslund tog OS-guld i Peking, precis som förväntat. Men hon har också vunnit tre individuella VM-guld, och ett VM-guld i lag som hon vann tillsammans med David Mobärg. Både henne senaste individuella- och lagguldet kom tidigare i år under VM i Bakuriani, Georgien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sandra Näslund, skicross, världscupen
230511 Sandra Näslund under en pressträff med Sveriges landslag i skidor den 11 maj 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0362

Även i världscupen har det varit total dominans från Sandra Näslund, med 19 raka segrar i världscupen, och hon har sett självklar ut i varje tävling. Fram till i förra veckan. Då kom Näslund oväntat nog sist i finalen i Val Thoren. Vann gjorde istället tyskan Daniela Maier.

Stora ilskan

Det chockerande resultatet följdes upp av en ännu större skräll – Näslund lyckades inte ens ta sig till finalen i Arosas kvällstävling. Det var första gången skidåkaren missade en final i världscupen sen februari 2020. Sandra försöker ändå se det positiva.
– Om man ser till sporten så är det väl kanske på något sätt bra att jag inte ska vara där och fajtas om segrarna varje gång, säger hon till Radiosporten

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sandra Näslund, skicross, världscupen
IDRE 20230122 Sveriges Sandra Näslund vann damernas final (Big final) världscupen i skicross, Freestyle i Idre. Näslund tog sin 16:e raka seger i den alpina världscupen och har därmed slagit Ingmar Stenmarks 43 år gamla rekord. Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040

Men det finns också något som har upprört 27-åringen efter nederlagen.
– Media börjar ju höra av sig igen när det går dåligt, så är det ju. De hör ju inte av sig när det går bra. Det är ingen som ringer när jag vinner och sen direkt man har ett dåligt resultat då ska folk prata med en liksom, säger Näslund till radiokanalens sajt.

LÄS MER: Sandra Näslunds supersvit har spruckit – efter otroliga 19 raka segrar på världscupen

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev