Sandra Näslunds supersvit har spruckit – efter otroliga 19 raka segrar på världscupen

För första gången på knappt två år slutade Sandra Näslund utanför pallen i en världscuptävling i skicross.
Den 27-åriga OS-mästaren blev fyra och sist i finalen i Val Thorens.

Sandra Näslund inledde världscupsäsongen på allra bästa sätt när Kramforsåkaren vann torsdagens premiär i Val Thorens. 27-åringens 19:e raka seger och hennes totalt 38:e individuellt i världscupen.

Dagen därpå hade den regerande olympiska mästaren det tyngre. Trots en snabb start och tidig ledning i finalen fick den svenska stjärnan se sig frånåkt och det såg ut som att konkurrenterna hade bättre glid under skidorna i den snirkliga banan i de franska Alperna.

Näslund blev omkörd av samtliga tre konkurrenter och slutade fyra och sist i finalen. Hennes första pallmiss sedan den 14 december 2021, då hon blev fyra i Arosa. Näslund missade några tävlingar förra säsongen på grund av skada.

Daniel Maier, Tyskland, vann finalen före Brittany Phelan, Kanada, och Marielle Berger Sabbatel, Frankrike.

David Mobärg slutade tvåa i herrarnas final, efter ett diskningsdrama. Svensken lyftes en placering eftersom fransmannen Youri Duplessis Kergomard, som var först över mållinjen, varnats efter en situation med Johannes Rohrweck, Österrike, som fälldes och inte fullföljde finalen. Duplessis Kergomard fråntogs segern som i stället gick till Jared Schmidt, Kanada.

På måndag fortsätter skicrossens världscup med tävlingar just i Arosa.