Samuelsson och Öberg har tjänat mest av alla – avslöjar vad de lägger pengarna på: ”Jag köpte en sån”

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg tjänade mest av alla skidsvenskar förra säsongen.Stjärnduon avslöjar nu vad de lägger miljoner på.
– Jag försöker använda pengarna till att investera i mig själv, säger ”Sebbe” till SportExpressen.

För tredje året på raken toppar Hanna Öberg listan över skidsvenskar som dragit in mest prispengar. I år passerade skidskyttesvenskan tvåmiljonersgränsen efter fina insatser i världscupen och VM.

Sebbes köp

Tvåa på listan är landslagskollegan Sebastian Samuelsson som tjänat 1,8 miljoner kronor i prispengar. Det är en stor skillnad med skidskytte jämfört med längdskidåkning och det märks när Ebba Andersson ”bara” tjänat en miljon i prispengar den gångna säsongen.

Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg, skidskytte
210218 In this handout photo from the International Biathlon Union Sebastian Samuelsson and Hanna Öberg of Sweden is seen posing with their medals from the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2021 in Pokljuka. Photo: Manzoni / IBU / Handout / BILDBYRÅN

Nu avslöjar Samuelsson och Öberg vad de lägger sina intjänade miljoner på. Där ”Sebbe” bland annat investerat i en ny elcykel senaste tiden.
– Nu har jag en sån hemma, det är kul. Jag kollar runt vad jag behöver i min satsning och försöker använda pengarna till att investera i mig själv och i mina resultat, säger han till SportExpressen.

Öbergs beslut

Samuelsson lägger även pengar på höghöjdsträning inför det stundande vinter-OS 2022 i Peking. Då tävlingarna avgörs på 1 700 meters höjd vill 24-åringen komma så väl förberedd som möjligt för att göra om OS-medaljerna.
– Vi har pratat om hög höjd och så där. Det är klart att man får fler möjligheter med mer pengar att göra bra saker för sin satsning, säger han i intervjun.

Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg, skidskytte
210218 Sebastian Samuelsson and Hanna Öberg of Sweden celebrate their third place as they pose for a photo after the Single Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0078

Även Öberg försöker att investera prispengarna men snarare på framtiden än här och nu.
– Jag tror inte jag har lika mycket konkret som Sebastian har. Det är klart att jag lägger undan en hel del pengar och sparar inför framtiden, man har väl en pension man måste tänka på, säger hon till kvällstidningen.

En stor del av prispengarna har även gått till en flytt för 25-åringen. Men annars är Öberg ganska så hemlighetsfull med vad hon lägger pengarna på och hon erkänner att hon ”inte är en slösare”.

Intjänade prispengar:

1. Hanna Öberg, skidskytte. 2 005 700 kr
2. Sebastian Samuelsson, skidskytte. 1 749 500 kr
3. Martin Ponsiluoma, skidskytte. 1 228 300 kr
4. Ebba Andersson, längdskidor & ski classics. 1 052 000 kr
5. Lina Korsgren, ski classics. 996 700 kr
6. Elvira Öberg, skidskytte. 867 800 kr
7. Emil Persson, ski classics. 825 400 kr
8. Linn Persson, skidskytte. 633 700 kr
9. Linn Svahn, längdskidor. 568 400 kr
10. Sara Hector, alpint. 430 800 kr

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg förtjänar alla hyllningar. Dela artikeln om du håller med!

LÄS MER: Svenska landslagsåkarnas stora ilska – alla lämnar omedelbart i ren protest(!): ”Det är tragiskt”

Få våra nyhetsbrev!