Räddade livet på Anna Holmlund – nu träder hennes stora hjälte fram

Anna Holmlund kraschade svårt i italienska Innichen i december 2016.
Först på plats var landslagets fysioterapeut Jasmine Albulkheir – som för SVT berättar om de omskakande första minuterna.

Det var den 19 december 2016 som Anna Holmlunds liv förändrades för alltid. Under ett träningsåk i italienska Innichen kraschade skicross-stjärnan svårt och flögs akut till sjukhus med helikopter.

30-åringen hade fått svåra hjärnskador och i flera månader låg hon i koma.

Räddade livet på Anna Holmlund

I Innichen fanns landslagets fysioterapeut Jasmine Albulkheir som var med under olycksdagen.

Hon var den som var först framme hos Anna Holmlund vid kraschen – och enligt SVT räddade hennes liv.
– Jag fick hjälp av franska ledarstaben som fanns på plats, från deras tränare. Då vände vi på Anna och man kunde direkt se att hon hade frakturer i ansiktet, pupillerna reagerade inte, hon hade väldigt väldigt dålig och ryckig andning till en början och till sist slutar andningen. Pulsen fanns, men blev svagare under tiden. Då är det bara att försöka få i henne syre och att få hjärtat att slå, säger Albulkheir till SVT.

Är tillbaka i skidbacken

Anna Holmlund har gjort stora framsteg sedan olyckan och bor i dag hemma i Sundsvall. Där får hon all hjälp hon behöver med rehabiliteringen – och på julafton kunde hon stå på egna ben.

Holmlund har velat ta sig tillbaka till skidbacken och i april blev det verklighet. Tillsammans med hennes bror Kalle vann hon då damklassen i sitski/biski i en störtloppstävling i Åre.

Dela för att hylla Jasmines heroiska insats!

LÄS MER: Pappans oro för Anna Holmlund: ”Det känns inget kul…”

Anna Holmlunds nya utmaning – ställer upp i tuffa loppet: ”Det är bara att köra!”