Plötsliga beskedet: Svenska VM-silvermedaljören lägger ned hela karriären – endast 26 år gammal

Den svenska alpina skidåkaren Nathalie Eklund tog silver i VM 2013. 
Nu tvingas hon lägga skidorna på hyllan – efter andra korsbandsskadan inom loppet av tre år. 
– Dialogen kring att avsluta karriären har jag haft med mig själv ett tag. Men en morgon vaknade jag upp och kände att jag var färdig, säger hon till Svenska Skidförbundet

26-åriga alpinåkaren Nathalie Eklund var med och tog VM-silver i lagtävling i österrikiska Schladming 2013. Hon har även en sjätteplatsen i världscupen på meritlistan. Men förra säsongen tog slut redan i januari på grund av en korsbandsskada.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Nathalie Eklund tvingas avsluta karriären

Korsbandsskadan i januari var Ekmans andra inom loppet av tre år. Det blev tyvärr slutet på hennes karriär som alltså kröntes med ett VM-silver. Nu har hon valt att lägga skidorna på hyllan – ett beslut som hon funderat på ett tag.

Den tidigare VM-silvermedaljören har tagit sig tillbaka från skadorna, men nu säger kroppen nej.
– Dialogen kring att avsluta karriären har jag haft med mig själv ett tag. Men en morgon vaknade jag upp och kände att jag var färdig. Jag har kämpat i en lång uppförsbacke i och med två knäskador tätt inpå varandra. Men jag har också lyckats ta mig tillbaka båda gångerna och gett mig möjligheten att själv fatta det här beslutet och har inte något knä som tvingar mig till det, säger Eklund i ett pressmeddelande till Svenska Skidförbundet.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

”Extrem tävlingsmänniska”

Nathalie Eklund hyllas nu damchefen för det alpina landslaget, Lars Melin.
– Nathalie har varit en extrem tävlingsmänniska och uppnått fantastiska resultat i Världscupen. Det har varit en förmån att få följa henne på nära håll. Hon har en erfarenhet och en personlighet som har varit en tillgång för alla i laget. Jag lyckönskar Nathalie med sin civila karriär framöver och hoppas få träffa henne i nån pist i framtiden, säger han till Svenska Skidförbundets hemsida.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/7Ys1ypX3BXvOufVUu2wQfVJj1b4kZwnURl5wAumAFjxOx5CpQvvASd5Jcmci_e09″ /]

Dela artikeln för att önska Nathalie Eklund all lycka i framtiden!

LÄS MER: Plötsliga beskedet: Svenska skidtalangen lägger ned hela karriären – bara 22 år gammal(!)

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);