Petter Northugs nya beslut efter skandalen – återvänder till skidvärlden: ”Han kan bli livsfarlig”

Han väntar fortfarande på sin dom för kokainskandalen.
Men nu har Petter Northug inlett en helt ny satsning.
– Han har fått tillbaka gnistan, säger träningskompisen Joar Thele till Dagbladet.

Det var i början av september som Petter Northug åkte fast för fortkörning. I samband med det hittades även kokain i hans hem och en jätteskandal blossade upp.

Northugs skandal

Northug väntar fortfarande på sin dom efter kokainskandalen och erkänner själv att han har problem.
– Jag behöver hjälp, sa norrmannen själv på presskonferensen när han bad om ursäkt efter sitt olämpliga beteende.

Petter Northug, Norge
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Efter det har skidlegendaren lagt ned all sin tid och fokus på träning. 34-åringen tränar hårdare än någonsin och norska landslagsmännen är rejält imponerade.
– Han åker fortare än vad jag gör på mina rullskidepass, säger förre landslagskompisen Emil Iversen till norska Dagbladet.
– Petter kan bli riktigt bra igen om bara viljan är tillräckligt stor, säger storstjärnan Johannes Hösflot Kläbo.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”Gnistan tillbaka”

Petter Northug avslutade karriären 2018 och kunde sammanfatta en otroligt framgångsrik tid med främst 2 OS-guld och 13 VM-guld. Nu kan han vara redo för en sensationell comeback också.

Enligt norska tidningen Dagbladet är Northugs plan med hårdträningen att börja tävla i långlopp redan den här vintern. Det finns även tankar om att starta ett eget långloppslag.

Petter Northug, Norge
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Långloppsåkaren Joar Thele har tränat med Northug senaste tiden. Han är också oerhört imponerad av 34-åringens nya motivation efter kokainskandalen.
– Petter har blivit en bra kompis som jag tränar en hel del med. Han är på bra humör nu. Det är viktigt att få lite andra saker att tänka på och då tror jag att skidmiljön är väldigt bra, säger Thele till Dagbladet.
– Han har haft en tung period och nu vill han bara få sitt straff och sona det. Han har varit väldigt närvarande och haft glimten i ögat den sista tiden. Och han är mycket bättre tränad nu jämfört med i somras. Han har fått tillbaka gnistan.

Tränar med Riise

En annan som tränar ihop med Northug är förre fotbollsspelaren John Arne Riise. Även han har inlett en högst oväntad satsning på längskidåkning.
– Han tränar extremt bra just nu, säger Riise som själv har inlett en satsning på längdskidåkning, säger han till norska tidningen.
– Om han ska åka långlopp och starta ett eget lag, då skulle jag självklart vara sugen på att vara med där. Det hade varit en dröm! Men tillsvidare är jag bara nöjd med att kunna träna med honom ibland och lära mig av honom. Petter är verkligen någon jag lyssnar på när det gäller träning.

Joar Thele är nu övertygad om att Northug kan bli riktigt bra om han bestämmer sig för att återvända till skidvärlden igen.
– Han är den störste och har allt som krävs, bara han vill det tillräckligt mycket. Om han är motiverad och lägger ned jobbet som krävs, då kan han lyckas med det mesta. Ge honom två år så blir han livsfarlig, säger Thele i intervjun.

LÄS MER: Hanna Öbergs stora förändring – efter tunga smällen: ”Jag har lärt mig”

Få våra nyhetsbrev!