Petter Northugs besked – kan avsluta karriären: ”Då är det slut”

Petter Northugs långa och framgångsrika karriär går mot sitt slut.
Nu lämnar han beskedet att han kan avsluta karriären redan innan jul.
– Det är ett sista hopp nu, om kroppen inte svarar då är det slut, säger Northug på en pressträff.

Petter Northugs karriär har varit en lång framgångssaga. Norrmannen har bland annat tagit hem två OS-guld och imponerande 13 VM-guld.

Tuff fjolårssäsong

Det senaste året har varit tufft för norrmannen. Inställda träningar och sjukdomar gjorde att han inte kom med till OS i Pyeongchang.

Foto: Bildbyrån

Trots det har 32-åringen valt att fortsätta sin satsning mot nästa säsong.  I dag mötte han pressen, men konstaterade att karriären kan vara på väg mot sitt slut.

Northug gör ett sista försök till att komma i form inför säsongsstarten. Men om ett nytt bakslag kommer är det med största sannolikhet över.
– Jag gillar inte att syssla med det här om jag inte klarar av konkurrensen och träningen. Det är ett sista hopp nu. Om kroppen inte svarar nu, då är det slut. Jag kommer testa och se om det är möjligt, säger Northug enligt VG.

Kan avsluta karriären

Det norska landslaget drabbades av ett misstänkt virus under lägret i italienska Val Senales. En av de som isolerades från övriga truppen var då Northug.

Foto: Bildbyrån

Norrmannen tvekar på att han kommer ställa upp i världscupen och VM i österrikiska Seefeld senare under säsongen.

En tävling som han definitivt inte kommer köra är Tour de Ski, vilken bland annat Charlotte Kalla och Stina Nilsson kommer stå över.
– På ett realistiskt plan har jag lagt Tour de Ski åt sidan, jag vet inte om jag kommer vara i form tills dess, säger Northug.

Foto: Bildbyrån

I helgen, samtidigt som de svenska åkarna premiärkör i Bruksvallarna, åker Northug 15 kilometer klassisk stil och fristilssprinten under den norska premiärhelgen i Beitostølen.

Northug: ”Har varit en dröm”

Även fast en lång och framgångsrik karriär går mot sitt slut har han inga problem att inse det faktum att den snart är över.
– Det går bra, det är så verkligheten ser ut. Så är det i karriären. En dag går inte allt som du vill. Jag har fått uppleva mycket och jag kan inte klaga. Det som har skett fram tills nu har varit en dröm, säger Northug enligt VG.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Anna Holmlunds föräldrar rasar: ”Nu får det jävlar med vara nog”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat