Anna Holmlunds föräldrar rasar: ”Nu får det jävlar med vara nog”

Anna Holmlund fortsätter sin rehabilitering.
Men stödet från staten är inte tillräckligt samtidigt som systemet är komplicerat.
Det konstaterar hennes föräldrar Lars och Margareta Holmlund i ”Malou efter tio”.

Det har snart gått två år sedan Anna Holmlund kraschade svårt i Italien. Sedan ett år tillbaka är hon hemma i Sundsvall och fortsätter sin rehabilitering.

Föräldrarna: ”Ingen bra start”

Holmlunds föräldrar Lars och Margareta Holmlund har varit en stor del i hennes rehabilitering. Men de berättar nu att den ekonomiska biten är tuff.

Lars och Margareta Holmlund gästade i morse TV4-programmet ”Malou efter tio” där de berättade om sin dotter.

Samtidigt säger de att de är oroliga inför framtiden.
– En elitidrottare har ingen speciell försäkring och man har ingen arbetsgivare. Den svenska modellen omfattas inte av elitidrottare. I och med att Folksams försäkring för idrottare går ut efter två år är Anna i princip oförsäkrad, säger pappa Lars i programmet och fortsätter:

– Det där är ju ingen bra start för henne. Vi har startat ett konto för henne som ger möjligheten för andra att ställa upp och sätta in pengar.

Fått donationer

Holmlund har under året fått rejält med ekonomisk backning via privata aktörer.

Svenska skidförbundet skänkte via insamlingen ”Go Anna Go” 400 000 kronor till 31-åringen och i höstas gjorde Östersunds FK och Sundsvall en liknande insamling.

När lagen möttes skänkte lagen, tillsammans med privatpersoner och sponsorer, 135 000 kronor.

”Anna Holmlund är en fantastisk ambassadör för idrotten generellt och i synnerhet en otrolig idrottslig förebild för alla ungdomar, alltid glad, positiv och seriös i sitt utövande. När hon nu drabbats av en väldigt tråkig olycka känns det otroligt bra att vi som fotbollsklubb, i samarbete med ”rivalen Sundsvall”, sponsorer och fans, solidariskt kan hjälpa till och stötta Annas framtida rehabilitering”, skrev Östersund då på sin hemsida.

SOK fortsätter att jobba för ett OS i Stockholm 2026 och för några veckor sedan fick Anna Holmlund ett riktigt hedersuppdrag.

Via Instagram meddelade hon att hon är ambassadör för spelen.

”Tack Stockholm för denna gång. Nu mer är jag utsedd av SOK som ambassadör för att OS ska arrangeras i Sverige 2026”, skrev Holmlund på sin Instagram-sida.

Rasar: ”Ska inte få vara så”

Även fast Holmlund fått ta emot donationer och pengar från insamlingar är framtiden oviss.

Pappa Lars riktar stark kritik mot samhällsapparaten och konstaterar att de skulle kunna göra mycket mer för deras dotter.

Systemet är helt enkelt för komplicerat.
– Det finns inget i samhället som tar tag i det. Jag vill inte bli grinig gammal gubbe, men ibland känner jag att nu får det jävlar med vara nog. Hur ska göra vet jag inte men vi anhöriga skulle behöva någon som vi kan kommunicera med. Nu pratar man med olika personer på landstinget hela tiden. Det ska inte få vara så tycker jag, säger Lars Holmlund i Malou efter tio.

”Jag kan gå!”

Anna Holmlund har en lång rehabilitering i ryggen och i somras kom ett av de största glädjebeskeden.

Via Instagram meddelade hon att hon för första gången kunde gå

”Jag kan gå! I nästan i alla fall! Och det är bara tack vare Edi och pappa! Så tack så mycket! Tack!! Tack!! Det betyder mycket för mig!!”, skrev Holmlund i en hälsning till sina många följare.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/KS6SekViAo5a8YenXsZh8d-qtJ6QjoRd6obSs4RBxreyaOT5kf5FzpuyX6MX1XWm?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela för att visa ditt stöd för Anna Holmlund!

LÄS MER: VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

Charlotte Kallas ärofyllda uppdrag: Blir ambassadör för OS i Sverige

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);