Petter Northug bryter tystnaden under fängelsestraffet – ärliga orden om den mörka tiden: ”Jag önskar att…”

Petter Northug är mitt inne i sitt fängelsestraff.
Nu brytar skidlegendaren tystnaden om sitt eget stora misslyckande.
– Jag har lärt mig något som jag önskar att jag hade lärt mig för längesen, säger han i en video på Youtube.

Det var i december som Petter Northug dömdes till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav. 35-åringen hade kört i hela 221 km/h och även filmat sig själv under vansinnesfärden.

Northugs dom

Dessutom hittade polisen narkotika i både Northugs bil och hem. Sedan februari avtjänar norske skidlegendaren sitt fängelsestraff på ett behandlingshem för alkohol- och drogberoende.

Petter Northug, skidor
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Den flerfaldige OS- och VM-guldhjälten har insett en hel del om sig själv under tiden och öppnar nu upp med ärliga ord om sitt eget stora misslyckande.
– Man lär känna sig själv. För mig har det varit en bra skola och en fantastisk lärdom. Jag har lärt mig något som jag önskar att jag hade lärt mig för längesen, säger han i en öppenhjärtig video på Youtube.
– Det har varit ovant. Jag är inte van att prata om känslor eller varför saker och ting blivit som det blivit. Jag har levt med tunnelseende där allt har handlat om mig själv, att prestera och bli så bra som möjligt.

Ärliga orden

Northug erkänner att han nu förstår varför han gjort dumma grejer i sitt liv. Och varför han blivit den personen han är genom sina val i livet.
– Jag inser hur cynisk och egoistisk jag har varit. Allt handlade om att träna och åka skidor, jag gick knappt att få kontakt med. Jag var väldigt upptagen av mig själv. Men jag har också insett att det kanske var det som krävdes för att bli bäst, säger han i videon.

Petter Northug, skidor
Petter Northug. FOTO: Youtube.

Norske skidlegendaren ser nu fram emot en helt ny sida av sig själv efter den här lärorika fängelsedomen.
– Det kanske hjälper mig att skifta från toppidrottsmannen Petter till människan Petter. Den övergången är svårare än många tror och den var svår för mig. Jag är glad för jag tror att jag kan ha en mänskligare syn på världen nu, säger 35-åringen.

Men skidåkningen är han inte beredd att släppa. Där Northug inför fängelsedomen påbörjade en satsning mot långlopp.
– Jag hoppas kunna åka skidor, vara i form och kanske köra något lopp. Jag brinner för den sporten som tagit mig dit jag är i dag.

Se videon:

Vad tycker du om Petter Northugs fängelsedom? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stora glädjebeskedet för Frida Karlsson efter långa mardrömmen: ”Jag har alltid kämpat med det”

Få våra nyhetsbrev!