Stora glädjebeskedet för Frida Karlsson efter långa mardrömmen: ”Jag har alltid kämpat med det”

Frida Karlsson har länge plågats.
Men nu är svenska skidstjärnan helt fri från alla skadebekymmer.
– Jag har alltid kämpat med småskavanker, säger hon till TT.

Uppladdningen inför den så oerhört viktiga OS-säsongen är i full gång. Den senaste veckan har svenska landslagsåkarna även fått gå på snö i de franska glaciärerna.

Lång mardröm

För Frida Karlsson känns det bättre än någonsin. Då hon äntligen hittat lösningen på problemet med hennes långa mardröm av skadebekymmer.

Frida Karlsson, skidor
210304 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait with her medals after a medal ceremony for the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0096

Det var i slutet av förra säsongen som svenska skidstjärnan öppnade om fotproblemen som plågat henne under skidkarriären. Nu har hon verkligen tagit tag i det och anpassat din utrustning med bättre pjäxor, bättre sulor och ett anpassat rehabschema.

Fridas glädje

Vilket har gett direkt effekt för 21-åringen i skidspåren.
– Nu är det inget som stör mig i träningen. Jag märker att hela jag har blivit fräschare och jag har ljusa tider framför mig, säger hon i en intervju med TT.
– Jag har alltid kämpat med småskavanker och det har sällan varit frid och fröjd med mig. Men nu märker jag att hela jag har blivit fräschare.

Frida Karlsson, skidor
210302 Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0090

Karlsson känner nu att hon är kvitt alla bekymmer och har därför fått en grym start på försäsongen när hon känner sig piggare än någonsin.
– Jag har inte vetat, förrän den senaste tiden, att alla skador jag haft kommit från fötterna. Nu känns det positivt att få veta ursprungsproblemet. Nu kan jag göra betydligt mycket bättre på träningarna jämfört med tidigare, säger hon till nyhetsbyrån.

”Få en smäll”

Svenskan laddar nu för sitt första vinter-OS någonsin och det blir viktigt att verkligen pricka formen vid rätt tidpunkt och inte gå ut för hårt i träningen. Något som hon verkligen lärt sig av tidigare säsonger.

Framförallt just nu när landslagsstjärnan går igenom en höghöjdsuppladdning inför OS i Peking.
– Det är lätt att gå på för hårt i början på höjden och därmed få en smäll. Men jag är trygg i mitt upplägg och har en tränare (Per Nilsson) som har sjukt mycket erfarenheter av höghöjdsträning. Dessutom har jag alltid varit nyfiken på det, säger Frida i intervjun.

Tror du att Frida Karlsson blir den stora OS-drottningen i Peking? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenska drömlaget till succétävlingen – blir superduell mellan Stina Nilsson och Johaug(!): ”Jag är lite nervös”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!