Svenska drömlaget till succétävlingen – blir superduell mellan Stina Nilsson och Johaug(!): ”Jag är lite nervös”

Tillsammans har de vunnit 5 OS-guld och 9 VM-guld.
Nu bildar skidprofilerna ett riktigt superlag för Sverige.
I hårda kampen mot ärkerivalen Norge under succéprogrammet ”Sverige mot Norge”.

Det har blivit dags för den tredje säsongen av tv-succén ”Sverige mot Norge”. Tävlingsprogrammet i TV4 där några av Sveriges och Norges främsta skidprofiler genom tiderna gör upp i fysiska utmaningar för att se vilket land som egentligen är bäst.

Sveriges lag

Inspelningar för tv-programmet drar nu igång i Oscarsborgs fästning, utanför Oslo, och det kommer att bli en riktigt stjärnfylld säsong. Sverige vann den senaste säsongen med profiler som Frida Karlsson och Anna Haag.

Stina Nilsson, skidor
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Men den här säsongen har Sverige fått ihop ett ännu starkare lag som kryllar av svenska guldhjältar i form av skidskyttarna Magdalena Forsberg och Stina Nilsson samt längdåkarna Anders Södergren och Marcus Hellner.

Norges lag

Tillsammans har kvartetten vunnit hela 5 OS-guld och 9 VM-guld för Sverige.
– Jag har sett programmet tidigare. Jag tycker det är ett jättekul sätt för olika idrottare att få mötas och man får också höra varandras historier. Jag gillar att vara med i den här typen av tävlingar. Jag vet inte riktigt vad mina styrkor kommer att vara i programmet, men jag tror att det kanske kan vara tävlingar med statisk armstyrka och så är jag en glädjespridare, säger Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

Gunde Svan, Sverige, skidor
Gunde Svan med det svenska laget. FOTO: TV4 pressbild.

Även Norge kommer till start med ett starkt lag bestående av Thomas Alsgaard, Johannes Thingnes Bö, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Tora Berger. Det är även en ny programledare i legendaren Marit Björgen som ersätter Petter Northug och ska leda ”Sverige mot Norge” tillsammans med Gunde Svan.
– Jag måste erkänna att jag är lite nervös. Det är 20 år sedan jag slutade, men duellen mellan Norge och Sverige är alltid speciell och motiverande. Och vi är alla tävlingsmänniskor. Att bli tvåa är inte aktuellt och här är det samma sak som att förlora, säger Magdalena Forsberg i ett uttalande.

Johaug med

Nytt för i år är att båda lagen kommer förstärkas under säsongen och få tillfälliga gästspel av Elvira Öberg och Martin Ponsiluoma i det svenska laget. Samt storstjärnan Therese Johaug och Emil Iversen i det norska laget.

Therese Johaug, skidor
210228 Gold medalist Therese Johaug of Norway at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0087

Därför kan vi se fram emot en riktig superduell mellan gamla rivalerna Stina Nilsson och Therese Johaug. Tv-programmet kommer att visas på TV4 i vinter och även i Norge under namnet ”Landskampen”.
– Tävlingen mellan Sverige och Norge triggar oss. Vi är många som känner varandra väl från båda lagen, så det blir kul med en ”vänskaplig” fight, säger Marcus Hellner i pressmeddelandet.

Samtliga deltagare:

Sverige
Stina Nilsson – skidskytte
Marcus Hellner – längdskidor
Magdalena Forsberg – skidskytte
Anders Södergren – längdskidor
Elvira Öberg – skidskytte
Martin Ponsiluoma – skidskytte

Norge
Thomas Alsgaard – längdskidor
Tora Berger – skidskytte
Astrid Uhrenholdt Jacobsen – skidskytte
Johannes Thingnes Bö – skidskytte
Magnus Moan – nordisk kombination
Therese Johaug – längdskidor
Marthe Kristoffersen – längdskidor
Emil Iversen – längdskidor

Ser du fram emot nya säsongen av ”Sverige mot Norge”? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Charlotte Kalla i chock efter plötsliga förändringen i skidlandslaget: ”Jag är otroligt ledsen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!