Petter Northug åker till skid-VM: ”En sista chans att krossa svenskarna”

.

Petter Northug har avslutat sin aktiva skidkarriär i längdspåren. Men redan under skid-VM gör han comeback – det i en landskamp mot Sverige.
Norska TV2 arrangerar då underhållningsprogrammet ”Landskampen” där Northug kommer tävla mot flera svenska skidstjärnor.
– Jag ser verkligen fram emot att få en sista chans till att krossa svenskarna, säger han till TV2.

Petter Northug kämpade för att komma tillbaka till gammal fin form under hösten. Men till slut gick det inte, och i mitten av december kom beskedet att den norske stjärnan avslutar karriären.

Northug avslutade karriären

På en tårfylld presskonferens i norska Beitostölen berättar Northug att han inte längre hade energin till att fortsätta sin elitsatsning.
– Jag märker att kroppen inte tål samma träning som förut och huvudet är lite mätt efter det som hänt under tidigare säsonger. Jag känner att det här är den bästa lösningen för mig, sa han då.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Om mindre än två veckor inleds skid-VM i Seefeld men Petter Northug kan inte riktigt slita sig från sporten. Under mästerskapet kommer 33-åringen vara expert för norska TV2 – men det blir inte endast i en studio.

Tävlar mot Sverige – under skid-VM

Samtidigt lanserar TV2 ett nytt underhållningsprogram med namnet ”Landskampen”. Där kommer Petter Northug och Therese Johaug tävla mot ett lag bestående av svenska skidstjärnor.

Northug är, som han alltid varit, minst sagt laddad inför att återigen få tävla mot Sverige.
– Jag ser verkligen fram emot att få en sista chans till att krossa svenskarna! Tillsammans med Therese och flera andra kommer jag förhoppningsvis kunna ge de norska TV-tittarna fler anledningar att jubla, säger Northug till TV2.

Vann 13 VM-guld

Under sin aktiva karriär tog Petter Northug totalt 18 världscupsegrar, 32 pallplatser. och en totalseger i Tour de Ski. På meritlistan finns dessutom två OS-guld, ett OS-silver och makalösa 13 VM-guld.

Det återstår att se vilka svenska åkare som kommer tävla mot Northug och Therese Johaug. Men vi kan konstatera att det, som många gånger tidigare, lär bli en tät kamp om segern mellan de rivaliserande skidnationerna!

DELA GÄRNA ARTIKELN för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Svenske alpinchefens attack på Pernilla Wiberg – efter frågan i direktsändningen

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat