Svenske alpinchefens attack på Pernilla Wiberg – efter frågan i direktsändningen

.

Den svenske alpinchefen Tommy Eliasson Winter gästade SVT:s Vinterstudion i går kväll.
Väl i studion blev det en stor diskussion gällande den svenske satsningen på fartgrenar, någonting som fick Eliasson Winter att ilskna till efteråt.
– Jag tycker att det är för dåligt. Hela intervjun går ut på att försöka sätta dit oss, säger han till Sportbladet.

I slutet av 2015 satte det svenska alpina landslaget upp ett nytt mål. Sverige skulle ta medalj i en av fartgrenarna under VM i Åre 2019 och ha en segrare i Kitzbühels störtlopp 2021.

Alpinchefen gästade SVT

De svenska framgångarna i Super-G och störtlopp har uteblivit under de senaste åren, det även under VM i Åre. Under torsdagskvällen gästade den svenske alpinchefen Tommy Eliasson Winter SVT:s Vinterstudion där frågan diskuterades.

Bildkälla: Skärmdump/SVT Play

Men stämningen i studion blev minst sagt frostig. Pernilla Wiberg ifrågasatte huruvida Sverige hade förmågan att hitta åkare som ”älskar fart”.

”Det är bara att kolla på killarna i går (läs i onsdags). Såklart att de älskar fart.  Såg de ut att ha otrevligt eller?”, sa Winter till Wiberg.

”Det är helt orimligt”

Efter att den förre stjärnåkaren valt att återigen fråga huruvida det finns verktyg för att se om svenska åkare älskar fart blev Winter irriterad.

”Pernilla, hur tänker du att man ska kunna se att ungdomar älskar fart? Det är en världsfrånvänd fråga, det är helt orimligt”.

Foto: Bildbyrån

Strax efter sändningen väljer Eliasson Winter att ge sylvass kritik till både Pernilla Wiberg och hela intervjun.

Sågar Wiberg: ”För dåligt”

Det bland annat på grund av att han ansåg att Wiberg och programledaren Yvette Hermundstad inte vet vad de pratar om. Samtidigt menar han att det inte är schysst mot de svenska fartåkarna.
– Jag tycker att det är för dåligt. Det är oförberedda och helt substanslösa frågor. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara? Jag tycker att det är synd. Vi hade kunnat prata om fart och lyfta intresset i stället. Det där skapade bara dålig stämning, säger han till Sportbladet och fortsätter:
– Sedan tycker jag att det är oartigt mot våra åkare dagen efter att de (super G-herrarna) har gjort bra resultat. Det är dessutom flera tjejer som gör framsteg.

DELA artikeln för att säga vad du tycker om det här.

LÄS MER: Anders Gärderud lämnar SVT med omedelbar verkan – här är hans egna ord

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat