Peter Jihdes fina hyllning till André Pops – tar nu över som programledare för skidorna: ”Jag ser det som…”

Peter Jihde blir programledare för Viaplays nya vintersport-satsning.
Då tokhyllar han Vinterstudion-programledarna André Pops och Yvette Hermundstad.
– Jag har bara lovord att ösa över dem, säger Jihde till Sportbibeln.

Den nya skidsäsongen är nu bara en dag bort, och på fredagen får vi äntligen se några av våra allra största vintersportstjärnor ute i spåret igen. I år kommer dock längdskidåkningen med en stor förändring, då vi inte längre kommer kunna följa dramatiken i SVT och klassiska Vinterstudion.

Hyllningen till Pops

Nu tar nämligen Nent Group, med Viaplay, över rättigheterna till längdskidorna. Det omåttligt populära Vinterstudion, som varit ett givet inslag i miljontals svenskars helger de senaste åren, kommer visserligen att fortsätta med framför allt skidskytte och långlopp, men bortsett från tävlingar i Schweiz så kommer längdskidorna uteslutande att sändas i TV6, Viasat och Viaplay.

211028 Peter Jihde poserar för porträtt under en pressträff om Viaplays tv-sändningar inför skidsportsäsongen, den 28 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Viasat har rustat med att värva Johanna Ojala, omtyckt expert i SVT, som nu blir programledare, tillsammans med bland andra Peter Jihde. Det är inte ett lätt uppdrag att ta över programledarrollen för längdskidorna, med tanke på Vinterstudions André Pops och Yvette Hermundstads popularitet. Jihde är ödmjuk kring den nya rollen, och menar att han inte är ensam om att vara programledare på Viaplay.

– Jag känner inte så, vi kommer göra det här i ett lag. Vi är fem stycken som har hand om vintersändningarna i par om två-och-två. Programmet kommer mer utformningsmässigt att likna ”Nyhetsmorgon”, i form av att det kommer vara olika konstellationer olika helger, säger Jihde till Sportbibeln.

”Har bara lovord”

Peter Jihde fortsätter med en stor hyllning till just Jihde och Hermundstad.

–  André Pops är fantastisk och Yvette Hermundstad också. Det är två tidigare kollegor till mig och dessutom en nära vän i Yvette. Jag har bara lovord att ösa över dem. Men vi känner oss trygga i att göra det bästa vi kan med våra sportsändningar. Det har NENT, Viaplay och TV3 alltid gjort. Det finns en lång historik i det här tv-huset, ända sedan dess att TV3 tog över rättigheterna för hockey-VM från SVT för längesen, och en tradition att göra sport väldigt bra, säger han.

211113 Andre Pops, programledare poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Vinterstudion den 13 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Det har generellt sett, under André Pops tid i Vinterstudion, pratats mycket om hans koftor. Peter Jihde får en fråga huruvida han själv kommer att ha kofta på sig, och skojar då till det.

– Jag är ju då 50 år gammal och har mina egna kläder. Jag har alltid haft egna kläder, säger Peter Jihde och skrattar.

– André fyller upp sin egen kofta eller tröja jättebra i deras program.

LÄS MER: Frida Karlssons hemliga drag inför säsongen – så ska hon bräcka självaste Therese Johaug: ”Jag vet att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!