Per Elofssons ord om sjukdomen: Har fått en stroke

Per Elofsson har drabbats av en sjukdom som bland annat påverkar synen.
Det berättade den folkkära skidåkaren via sin Instagram-sida.
På sitt eget inlägg säger han nu att han fått en stroke.

Det var via Instagram som Per Elofsson gav beskedet. Den folkkära skidåkaren har drabbats av en sjukdom som bland annat har lett till vindögdhet.

Elofsson drabbad av stroke

På sin Instagram-sida skriver 41-åringen i en kommentar att han har drabbats av en stroke. Elofsson skrev det inte i inlägget men kommenterade sedan själv ”har haft stroke”.

I texten skriver 41-åringen om de senaste veckornas stora förändring. Det har medfört att flera vardagliga sysslor har varit svåra att genomföra.

’”Ja vad livet kan förändras! För 3v sedan allt normalt, livet puffade på i lagom takt då vindögdheten slog till”, skriver Elofsson på Instagram och fortsätter:
”Förstod att något var allvarligt fel och har sen dess knappt kunnat gå på toa själv, än mindre skicka iväg meddelanden. Se med vindögdhet, vinglig gång och önskar er ett varm lycka till med ert liv! Kram Per”

Per Elofsson har stora meriter från längdspåren och var en av de främsta svenska skidåkarna under 2000-talet. Skidåkaren tog bland annat hem tre VM-guld samt ett brons vid OS i Salt Lake City 2002.

Stöttas av vännerna

Per Elofsson bor i dag i Umeå tillsammans med flickvännen Ida Backlund och parets tre barn. Efter beskedet stöttas han nu av vännen tillika forna lagkamraten Mathias Fredriksson.

Foto: Bildbyrån

Fredriksson säger till Sportbladet att han i förra veckan fick reda på att någonting hade hänt med Elofsson.

Han skickar sina hälsningar till längdåkaren.
– Jag har förstått att han har drabbats av en grej och det är ju väldigt tråkigt och jobbigt. Sen har jag haft lite kontakt med honom. Man blev ju lite rädd och väldigt förvånad när man fick reda på det, säger Fredriksson till Sportbladet och fortsätter:
– Hoppas att det inte är allvarligt och att det snabbt går över, men som sagt: Jag har lite dålig koll på exakt vad han har drabbats av.

Foto: Bildbyrån

Även Anders Södergren skickar en hälsning till Elofsson.
”Kom igen nu Per. Det här ska du ta dig igenom. Du är ju en fighter, så kavla upp ärmarna och sätt upp mål, men låt det ta den tid det tar”, skriver den förre landslagskollegan i en hälsning på Per Elofssons Instagram.

Vann mästarnas mästare

2009 deltog Per Elofsson i Mästarnas mästare med bland annat Anders GärderudPelle FosshaugMalin Moström och Emma Igelström.

41-åringen gick hela vägen i tävlingen och kårades till mästare.

View this post on Instagram

A post shared by Per Elofsson (@perelofsson)

Dela för att visa ditt stöd till Per Elofsson!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/KS6SekViAo5a8YenXsZh8d-qtJ6QjoRd6obSs4RBxreyaOT5kf5FzpuyX6MX1XWm?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Detaljen i Sveriges OS-ansökan – som får skidprofilen att häpna: ”Det är helt sjukt”

Fina hedersuppdraget till Anna Holmlund: Blir ambassadör för OS i Sverige

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);