Fina hedersuppdraget till Anna Holmlund: Blir representant för OS i Sverige

Fina hedersuppdraget till Anna Holmlund: Blir ambassadör för OS i Sverige

Anna Holmlund gör stora framsteg varje dag.
Nu får hon ett riktigt hedersuppdrag.
Svenskan har blivit utsedd till ambassadör för Sveriges OS-ansökan 2026.

Det var i december 2016 som Anna Holmlund kraschade svårt under en träning i italienska Innichen. Den svenska skicross-stjärnan låg länge i koma men kunde transporteras hem till Sverige och Danderyds Sjukhus.

Invigde skidspår med Kalla

Hemma i Sundsvall fortsätter hon sin rehabilitering och tidigare i somras gav hon det glädjande beskedet att hon kan gå.
Jag kan gå! Nästan i alla fall! Och det är bara tack vare Edi och pappa! Så tack så mycket! Tack!! Tack!! Det betyder mycket för mig!!”, skrev hon på Instagram i juli.

Foto: Bildbyrån

Under sommaren har Anna Holmlund gjort flera offentliga framträdanden. Bland annat så var hon, tillsammmans med Charlotte Kalla, med och invigde det nya ”Kallaspåret” på Södra Berget i Sundsvall.

Tillsammans tog de även en testrunda runt banan. Holmlund kommer i fortsättningen att kunna utnyttja det nya ”Kallaspåret” med sin specialdesignade cykel, någonting hon är väldigt glad över.
– Det betyder jättemycket, jag kommer vara här ofta, sa Holmlund då.

Får hedersuppdrag inför OS

Sverige är en av tre slutkandidater till att få arrangera vinter-OS 2026. Tillsammans med Calgary och Milano kämpar Sverige om att få arrangera olympiaden och det slutgiltiga beskedet kommer 26 juni nästa år.

Svenska Olympiska Kommittén (SOK) fortsätter arbetet för att försöka få olympiaden till Sverige, och nu får Anna Holmlund ett riktigt hedersuppdrag. På Instagram meddelar 31-åringen att hon blir svensk ambassadör för OS 2026.

”Tack Stockholm för denna gång. Nu mer är jag utsedd av SOK som ambassadör för att OS ska arrangeras i Sverige 2026”, skriver Holmlund på sin Instagram-sida.

Skänkte storbelopp till Holmlund

Under sommaren anordnade de allsvenska klubbarna Östersunds FK och Gif Sundsvall en insamling till Anna Holmlund och hennes rehabilitering.

Foto: Bildbyrån

Totalt skänkte klubbarna, med hjälp av sponsorer samt bidrag från publiken, drygt 135 000 kronor.
 Vi hoppas att vårt initiativ ska kunna hjälpa familjen Holmlund i nutid och i framtid och hoppas även det skall bli ett återkommande evenemang”, sa Östersunds Martin Johansson då till klubbens hemsida.

Dela för att gratulera Anna Holmlund till hedersuppdraget!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/KS6SekViAo5a8YenXsZh8d-qtJ6QjoRd6obSs4RBxreyaOT5kf5FzpuyX6MX1XWm?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Detaljen i Sveriges OS-ansökan – som får skidprofilen att häpna: ”Det är helt sjukt”

Mäktiga hyllningen till svenska tennislegendarerna – här återförenas de på hemmaplan

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);