Överraskningen: Svenska skidtalangen byter sport helt – här är hennes nya satsning

Efter flera år i USA flyttar hon nu hem.
Men svenska talangen Hedda Bångman lämnar nu längskidor.
Och hon byter nu sport, rapporterar SportExpressen.

Det var för tre år sedan som Hedda Bångman förvånade många genom att lämna Sverige. Istället ville skidtalangen flytta till USA och fortsätta skidkarriären i Nordamerika.

Lämnade Sverige

Unga svenskan sågs som ett stort löfte och hade då hunnit med sju lopp i världscupen. I dag är Hedda 25 år gammal och har studerat på University of Colorado Boulder i tre år.

Hedda Bångman, skidor
Hedda Bångman. FOTO: Instagram.

Samtidigt som hon fortsatt tävlat i USA och imponerat stort i nationella lopp.
– Jag var lite omotiverad av att bara träna och åka skidor, jag ville utveckla mig på andra fronter också. Det var viktigt att bryta mönstret och göra någonting helt annat och fokusera på andra saker än bara idrotten, sa hon nyligen i en intervju med SportExpressen.

Byter sport helt

Men nu kommer jättevändningen för Bångman. Hon väljer att lämna USA och återvända hem igen.

Hedda Bångman, skidor
170628 Hedda Bångman i utvecklingslandslaget poserar för ett porträtt den 28 juni 2017 i Idre. Foto: Nisse Schmidt / BILDBYRÅN / COP 18

Svenskan lämnar dessutom längdskidor och byter sport till långlopp istället. SportExpressen uppger att 25-åringen skrivit på ett avtal med finska långloppslaget Team Nordic Athlete.

Därmed gör Hedda Bångman precis som sprintstjärnan Linn Sömskar gjorde nyligen och inleder en satsning på långlopp istället för längdskidor. Båda svenskorna blir nu också lagkamrater och kan hjälpas åt i omställningen till betydligt längre lopp än vad de är vana vid.

LÄS MER: Norska stjärnduons första ord – efter supertabben mitt under världscupsäsongen: ”Blev hälften så stor…”

Få våra nyhetsbrev!