Osannolika siffrorna som avslöjar Petter Northugs nya plan: ”Det verkar som att han…”

Han har dömts till fängelse för fortkörning och narkotikainnehav.
Men i väntan på straffet har Petter Northug hittat tillbaka till längdskidåkningen.
– Jag hoppas att få se honom på startlinjen mot slutet av säsongen, säger skidprofilen Anders Aukland till VG.

Det var i december som Petter Northug dömdes till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav. Norrmannen greps efter att ha kört 204 km/h på en 80-väg och även filmat sig själv under vansinnesfärden.

Northug dömd

När Northug greps sökte polisen även igenom hans bostad och hittade då kokain. I väntan på sitt fängelsestraff har den förre världsåkaren i längskidor hittat tillbaka till pjäxorna och skidspåren igen.

Petter Northug, Norge
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

35-åringen har aktivt delat med sig sina lång skidpass i sociala medier och förhoppningar om en möjlig comeback har väckts till liv. Norska tidningen VG har analyserat Northugs åkturer i appen Strava och kan konstatera att han i snitt åkt 17 kilometer varje dag sedan 30 december.

Göra comeback?

Det har spekulerats i att Northug kan återvända till skidvärlden igen och börja tävla i långlopp. Precis som norske skiddrottningen Marit Björgen har valt att göra.

Petter Northug, Norge
191228 Petter Northug of Norway ahead of the women’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on December 28, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Norske långloppsveteranen Anders Aukland tror att Northug redan har inlett en satsning mot att återvända till skidåkningen igen, därav de tuffa skidpassen hittills under 2021.
– Jag hoppas att få se honom på startlinjen mot slutet av säsongen. Det verkar som att Petter är i bra form, jag hoppas han har lust att tävla och gör comeback. Det hade varit jätteroligt, säger Aukland till VG.

”Inte imponerad”

En som inte är lika imponerad av Northugs satsning är landslagsåkaren och vännen Emil Iversen.
– Jag blir inte imponerad av mängd. Jag blir bara imponerad av fart, och den är medel, säger han till tidningen.

Redan förra året deltog Northug i det klassiska långloppet Marcialonga. Vi får se om det blir fler långlopp under 2021 för skidåkaren som vunnit 2 OS-guld och 13 VM-guld under karriären.

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar sitt stora favoritlag i hockey(!): ”Hjärtat klappar för dom”

Få våra nyhetsbrev!