Frida Karlsson avslöjar sitt stora favoritlag i hockey(!): ”Hjärtat klappar för dom”

Frida Karlsson en av Sveriges största skidstjärnor.
Nu avslöjar 21-åringen en helt annan sida av henne.
Nämligen vilket som är det stora favoritlaget i hockey.

I dag är Frida Karlsson en av skid-Sveriges absolut starkast lysande stjärnor. Det har gått väldigt snabbt för 21-åringen att nå världseliten och snart gör hon sitt andra skid-VM i karriären.

Fridas framtid

Hittills har unga svenskan redan vunnit VM-guld, VM-silver och VM-brons samt en individuell världscupvinst. Men framtiden spås bli alldeles lysande för längdskidåkaren från Sollefteå.

Frida Karlsson, skidor
200804 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, poserar för ett porträtt under en presskonferens med svenska längdlandslaget den 4 augusti 2020 i Torsby. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0008

Hon är en unik talang och har tidigare avslöjat hur hon tävlade i flera olika sporter under tonåren. Karlsson var även väldigt lovande i friidrott och fotboll.

Favoritlaget

Det var för bara några år sedan som hon valde att avsluta fotbollskarriären för att satsa helhjärtat på skidåkningen. Hon spelade för Remsle UIF i division 2 som bäst och hävdar själv att hon hade kunnat nå landslaget om hon fortsatt spela fotboll.

Frida Karlsson, skidor
191026 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men det finns även en tydlig koppling till hockey och Frida har ett kärt favoritlag i hockey-Sverige. Det har nog varit okänt för många men i en livevideo med sponsorn Vitamin Well får hon frågan och avslöjar att Modo är hennes stora favoritlag.
– Längst därinne så klappar ändå Modo-hjärtat på en, säger hon i videon.

Den stora frågan är varför just Modo då. Är det helt enkelt det nära geografiska avståndet till Örnsköldsvik eller var Peter Forsberg den stora idolen när Frida Karlsson växte upp?

Mammas jobb

En förklaring är i alla fall att hennes mamma och manager Mia Karlsson tidigare jobbade som marknadschef för Modo Hockey. Så en ung Frida har därför vuxit upp med laget ända sedan hon var liten.

Men det klassiska hockeylaget Modo går dock inte så bra just nu. Klubben gör sin femte raka säsong i HockeyAllsvenskan och ligger på plats 12 av 14 i den näst högsta serien.

Se videon:

LÄS MER: Landslaget slår tillbaka ordentligt – efter nya, läskiga uppgifterna om Frida Karlsson: ”Det stämmer inte!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!