Landslaget slår tillbaka ordentligt – efter nya, läskiga uppgifterna om Frida Karlsson: ”Det stämmer inte!”

Landslaget slår tillbaka ordentligt – efter nya, läskiga uppgifterna om Frida Karlsson: ”Det stämmer inte!”

Oroande uppgifter om Frida Karlsson kom från landslaget.
Men nu dementerar man.
– Det där stämmer inte, jag vet inte var det kommer ifrån, säger landslagstränaren Stefan Thomson.

Frida Karlsson såg ut att ha hittat formen ordentligt under de inledande etapperna av Tour de Ski, då hon radade upp fina prestationer och pallplatser. Men mitt under touren så ramlade hon olyckligt på sitt hotellrum, och sedan dess har hon inte riktigt varit sig lik.

Enorma vändningen

Karlsson var långt efter under sista tävlingarna i touren, och när hon i helgens värlscuptävlingar i Falun var tillbaka så var hon aldrig nära någon pallplats. Under fredagens fristilslopp så kände sig Karlsson ”stum”, och dagen efter var hon långt efter även på masstarten, och till följd av det så drog in sin medverkan i söndagens sprinttävling.

210103 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the Women’s 10km Pursuit during Tour de Ski on January 3, 2021 in Val Müstair. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Under tisdagen kom så oroande uppgifter från landslaget själva kring Karlssons form. Den svenska stjärnan missade nästan hela fjolårssäsongen på grund av överträning, och under tisdagen så kunde Radiosporten berätta att Karlsson på nytt ”visat tecken på överträning”, och i inslaget uttalade sig även landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

– Det är klart med facit i hand skulle man ha kunnat hantera det här annorlunda. Vi har en plan för Frida framöver som hon förhoppningsvis ska svara bra på och komma i god form till VM, sa han.

Dementerar uppgifterna

Men nu kommer en enorm vändning. Landslaget går nu ut och tokdementerar uppgifterna, som alltså tycktes komma från ”Pliggen” själv.

”Det är inte korrekt, däremot ska hon ta det lite lugnare nu för att ladda för VM”, skriver landslagschefen Anders Byström till Expressen.

Frida Karlsson, skidor
201219 Frida Karlsson efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Även landslagstränaren Stefan Thomson dementerar uppgifterna om Karlsson, och berättar även om hur upplägget för stjärnan ser ut fram till VM, som börjar i slutet av februari.

– Det där stämmer inte, jag vet inte var det kommer ifrån. Jag har också pratat med ”Pliggen” och han sa att det inte fanns några tecken till det, säger Thomson, och fortsätter:

– Vi har lagt en plan utifrån Falun för att göra det så optimalt som möjligt för henne. I det stora hela är den intakt. Sen har vi korrigerat den lite grann utifrån det som har hänt i helgen, men i det stora hela var tanken att hon skulle ta det lite lugnare just nu, säger Thomson och fortsätter:

LÄS MER: Mäktiga siffrorna avslöjar nu Linn Svahns makalösa dominans – är bättre än självaste Therese Johaug(!)

Få våra nyhetsbrev!